kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
DİNLEMEYLE YAKALANDILAR.... Akfırat Beldesi'nin görevden alınan belediye başkanı Yıldız için yapılan telefon dinlemeleri, 11 kıza cinsel tacizle suçlanan işadamının mahkûm olduğu gün tahliye edilmesinin rüşvetle gerçekleştiğini de ortaya çıkardı.

Tacize rüşvetle tahliye teknik takibe yakalandı

Veli SARIBOĞA / SABAH
23.03.2009
11 liseliyi taciz eden işadamının, 33 yıl ceza aldığı gün tahliye edilmesinin altından rüşvet skandalı çıktı. Rüşvetin savcı ve hâkim aracılığıyla verildiği teknik takibe takıldı..
Yolsuzluk iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişleri, geçen temmuz ayında İstanbul'da Tuzla ilçesine bağlı Akfırat belde belediyesinde inceleme başlatmış ve Belediye Başkanı Hilmi Yıldız görevden alınmıştı. Yıldız'ın 'çete lideri' suçlamasıyla cezaevine konulduğu operasyondan önceki süreçte yapılan teknik takip ise 'rüşvetli tahliye' skandalını gözler önüne serdi. 50 yaşındaki 2 çocuk babası işadamı Musa Hasdemir', geçtiğimiz yıl Mercedes marka makam aracı olmasına rağmen, özel dizayn ettirdiği aracında 11 liseli kızı pahalı hediyelerle kandırıp taciz ettiği iddiasıyla cezaevine konulmuştu. İddiaya göre, Hasdemir, sürücü ve bagaj bölümleri arasına perde çektirerek özel döşemelerle kaplattığı aracının arka camlarını metalle örtüp Kartal Anadolu Lisesi'nin önünü mesken tutmuştu. Hasdemir, beğendiği kız öğrencileri aracına davet edip, çikolata, pahalı cep telefonu ve parfüm hediye edip yüklü miktarda para vererek taciz etmişti. Pusu kuran polis, Hasdemir'i suçüstü yakalamıştı. 29 Mayıs 2008 tarihinde tutuklanan Hasdemir, Kartal 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve 4.5 ay tutuklu kaldığı cezaevinden tam da 33 yıl hapis cezasına mahkûm olduğu 16 Ekim 2008 günü tahliye edilmişti.

4 AY SONRA YİNE CEZAEVİNDE
Ancak tahliyenin altından 40 bin doların konuşulduğu 'rüşvet' pazarlığı çıktı. Hasdemir'in taciz davasında bulunmayan ancak aynı adliyede görevli başka savcı ve hâkimin aracılığıyla gerçekleştirildiği ileri sürülen tahliyeden 4 ay sonra Musa Hasdemir bu kez kızı Sema Hasdemir, eski belediye başkanı Hilmi Yıldız'ın oğlu Enes Yıldız, çete üyesi Enes Vurgun ve avukatı Mustafa Faruk Mirhanoğluları ile 'rüşvetli tahliyeden' yeniden tutuklandı. Rüşvete ilişkin telefon kayıtları da iddianameye girdi. Hilmi Yıldız'ın da çete lideri olarak rüşvet eyleminden sorumlu olduğu gerekçesiyle cezalandırılması istenirken adı karışan hâkim ve savcılar için Adalet Bakanlığı'nda inceleme yapılıyor. Eski Başkan Yıldız'ın yakalanması sürecinde yapılan teknik takibe takılan telefon görüşmelerine göre, tahliyeden bir gün sonra işadamının avukatı, bir hâkim ile görüşüyor ve buluşmak için randevulaşıyor. Hâkim buluşma için işini erken bitireceğini ifade ediyor. Sanıklardan Enes Vurgun'un 17 Ekim 2008 günü Enes Yıldız' ı arayarak, "Bi haber var mı abi kızın babasından, Faruk şimdi gidecek de, öbürü de hemen onun yan odasında" dediği ileri sürülüyor.