kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Aşk 'Harry Potter'daki top gibidir, yakalanmaz!

22.03.2009
Beş ay önce Ayşe Şule Bilgiç ile evlenen ünlü rockçı Kıraç, Beni MTV programında açıkladı: Aşk 'Harry Potter'daki uçup duran top gibidir. Öyle kolay yakalanmaz!..
Her hafta salı günleri MTV Türkiye'de ekrana gelen BeniMTV programının yeni bölümüne ünlü rockçı Kıraç konuk oldu. Çekimleri yapılan ve yarın saat 21.00'de yayınlanacak olan programda ünlü rokçı yeni doğacak bebeği ve eşi Ayşe Şule Bilgiç hakkında açıklamalarda bulundu. Aşk üzerine de konuşan Kıraç'ın verdiği röportajdan bazı başlıklar şöyle:

* Yeni çıkardığınız türkü albümüyle ilgili ilk tepkiler nasıl?
Albümle ilgili yorumları kendi sitemizden takip edebiliyoruz. Beni dinleyen insanlar şu an çok beğendiler. Çevremde edindiğim tepkiler de çok iyi. İnsanlar da samimi buluyor. Yani genel anlamda çok iyi tepkiler alıyoruz.

DURUŞUNUZ ÖNEMLİ
* Bu albümde Kıraç dinlemeyenler de türküler vasıtasıyla Kıraç dinlesin gibi bir durum var mı?
Öyle bir şey düşünmedik. Zaten ben türküler söylüyordum. Öyle bir kaygım yoktu. Zaten herkes de artık beni tanıyor, birçok yerde müziğim dinleniyor.

* Bu albümü yaparken başlangıç noktanız neydi?
Türküler, halk şarkıları benim çok önem verdiğim bir konu. Benim müziğimin altyapısını oluşturuyor.

* Türküler sizin için büyük önem taşıyor... Pek çok kişi türküleri yeniden yorumluyor, siz ne diyorsunuz?
Tarzı ne olursa olsun yani rock, pop yapıyor olabilir, değişik elektronik tarzlar yapıyor olabilir. Yani, arabesk söylüyor olabilir fark etmez ama benim sevmediğim müzik tarzlarını da söylüyor olabilir. Söyleyebilmesi de lazım. Ben türkü söyleyen insanda böyle bir duruş beklerim. Türküyü ufacık bir çocuk da söyler. Ama ben biraz yaşantısıyla türküleri harç etmiş; hem felsefi anlamda dünyaya farklı bir bakışı olan, türkülerinde de bunu yaşayarak söyleyenleri dinlerim.

* Bu arada yakında da baba olacaksınız. Babalık heyecanı sizin için nasıl bir duygu?
Şu an için gerçekten anlamıyorum. Önce doğması lazım. Ara sıra düşündüğümde küçük insan, evde dolaşan insan yavrusu... Şu ana kadar köpek yavrularıyla uğraşıyorduk.

* Bu kadar temaya uygun müzik yaratan baba, çocuğuna da özel bir şarkı yapacak mı? Özel ninniler filan yaptınız mı?
Besteledim.

ÇİFTİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AŞKI ÖLDÜRMEYİN!

* 'Evlilik aşkı öldürüyor diyenlerde bir sorun vardır' demişsiniz. Doğru mudur?
Hatırlamıyorum.

* Siz böyle bir şeye inanıyor musunuz?
Evlilik aşkı kesin öldürür diye bir şey yok! Evlilik aşkın düşmanı da değil yani. Fakat aşk başka bir şeydir. Aşkı biz görüp, onu inanılmaz isteyerek sıkıştırıp bırakırız. Aşk böyle bir şey değildir. 'Harry Potter'da bir top var ya, uçuyor böyle, yakalamaya çalışıyorlar filan. Aşk kolay yakalanmaz, sonuçta mutlaka kaçar bir şekilde. Aşk bir insana hapsedeceğin bir durum değil. Böyle olmadığını gördüğünüzde zaten onu terk etmeye başlarsınız. Aşkı siz öldürürsünüz.
Haberin fotoğrafları