kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eylem hazırlığındaki 3 terörist yakalandı

AA
Giriş Saati : 21.03.2009 18:29
Güncelleme : 21.03.2009 21:49
Yeni Haber
İstanbul Valisi Muammer Güler, polis ve jandarmanın ortaklaşa düzenlediği operasyonda, sansasyonel eylem hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü üyesi 3 kişinin yakalandığını bildirdi.

İstanbul'da polis ve jandarmanın düzenlediği ortaklaşa operasyonda, sansasyonel eylem hazırlığındaki terör örgütü PKK üyesi 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Celalettin Cerrah ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu'nun da katılımıyla açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, ortaklaşa düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna mensup 3 kişinin, Esenyurt ve Üsküdar'da düzenlenen operasyonlarda yakalandığını bildirdi.

Güler, gözaltına alınanların, üzerlerindeki ''silah ve el bombaları ile birlikte yakalandıklarını'' kaydederek, ''Masumane eylemler için İstanbul'a gelmedikleri belli. Üzerlerinde silah ve patlayıcı bulundurmaları her an bir eylem hazırlığı içerisinde olduklarını gösteriyor'' dedi.

Vali Güler, bu kişilere yardım ettikleri tespit edilen 3 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da polis ve jandarmanın düzenlediği ortak operasyonda gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi 3 kişinin, belli kişi ve kurumlara sansasyonel eylem hazırlığı içinde olduklarının kesin olarak belirlendiğini, hedeflerinin kimler olduğunun ise yapılacak soruşturmada tespit edileceğini bildirdi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Celalettin Cerrah ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu'nun da katılımıyla açıklama yapan İstanbul Valisi Güler, Jandarma ekiplerinin baskınında ''Lokman İpek'' kod adlı Selami K. ve ''Sorejamet'' kod adlı Devrim K'nın yakalandığını, bu kişilerin üzerinden 2 adet tabanca ve 2 adet Rus yapımı el bombasının ele geçirildiğini kaydetti.

Terör örgütü üyesi 2 kişi ile bunlara yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 3 kişinin çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildiğini belirten Güler, ''17 martta yapılan operasyon gizli tutulmuş, 3. kişi olan Zaza Agit kod adlı Osman K, yapılan sabırlı takip sonucu polis ekipleri tarafından Üsküdar'da bugün saklandığı evde yakalanmıştır. Bu kişi ile birlikte bir adet tabanca, bu silaha ait mühimmat ve örgütsel dokümanlarla ile bir miktar patlayıcı madde ele geçirilmiştir'' diye konuştu.
Vali Güler, yakalananların daha önce terör örgütünün düzenlediği silahlı eylemlere katıldıklarının tespit edildiğini de ifade ederek, ''Bu teröristlerin her an kullanabilecek şekilde üzerlerinde silah ve mühimmat ele geçirilmesi, kişi ve kurumlara yönelik sansasyonel eylem arayışları içerisinde oldukları göstermektedir. Bu durum dikkat çekicidir'' dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, ''Terör örgütü üyelerinin hedeflerinin kimler olduğuna'' ilişkin soru üzerine, ''Belli kişi ve kurumlara sansasyonel eylem hazırlığı içinde oldukları kesindir. Hedeflerinin kimler olduğu yapılacak soruşturma tespit edilecektir'' şeklinde konuştu.

İstanbul'daki Nevruz kutlamalarıyla ilgili bir değerlendirme de yapan Güler, bugün düzenlenen mitinglerde terör örgütü lehine slogan atan ve pankart açan 30 kişi ile ruhsatsız tabanca taşıyan bir kişinin göz altına alındığını bildirdi.