kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 21.03.2009 07:50
Güncelleme : 21.03.2009 22:29
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimleri, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

HAVA SICAKLIĞI:
Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR:
Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde doğu ve kuzeydoğudan hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğu (Poyraz), Ege kıyılarında güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ:
Öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI:
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR:
Marmara'da kuzeydoğudan(poyraz) kuvvetli, Ege kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, soba ve baca zehirlenmeleri, çatı uçması v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

TÜRKİYE BUGÜNDEN İTİBAREN BİR YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK

Türkiye'nin batı kesimlerinin bugünden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''ya göre, bugün öğle saatlerinde kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla) ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinde Marmara ve Ege bölgelerinde, yarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; bugün kıyı Ege (İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla) ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Rüzgarın; bugün Güney Ege ve Batı Akdeniz'de, yarın güney ve iç kesimlerde güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yarın güneybatı yönlerden esecek kuvvetli rüzgarla yurdun iç ve batı bölgelerinde toz taşınımı bekleniyor.

Oluşabilecek soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri, su baskını, ani sel ve yıldırım düşmesi gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...