kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tunceli Belediyesi'ne polis baskını

İHA
Giriş Saati : 21.03.2009 10:43
Güncelleme : 21.03.2009 21:49
Yeni Haber
Tunceli Belediyesi'ne gece saatlerinde baskın düzenleyen polis, belediye tarafından hazırlanan ve mahkemece "örgüt propagandası" içerdiği belirlenen kitapçıkları teslim almak istedi. Ancak, kitapçıklar dağıtıldığı için polisler tutanak tutmakla yetindi.

Tunceli Sulh Ceza Mahkemesi, Tunceli Belediyesi'nin faaliyetlerinin anlatıldığı ve "Dersim Belediyesi" ifadelerine yer verilen kitapçığın "örgüt propagandası" içerdiği gerekçesiyle toplatılmasına karar verdi.

Mahkeme kararının ardından Tunceli Belediyesi'ne gece geç saatlerde gelen güvenlik şube ekibi, kitapçıkların kendilerine teslim edilmesini talep etti. Belediye Zabıta Müdürü Hıdır Yıldız'ın belediyede kitapçık bulunmadığını söylemesinin ardından polisler, "belediye binasında kitapçık bulunmadığı"
yönünde tutanak tutarak, binadan ayrıldı.

Polislerin belediye binasına geldiğini haber alan DTP'li Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, gazetecilere yaptığı açıklamada, kitapçıkta belediyenin 5 yıllık çalışmalarına yer verildiği söyledi.

Uygulamaya tepki gösteren Abdil, "Dikkat çekmesi için kitapçığın kapağına 'Dersim Belediyesi' ibaresini yazdık. Bir de benim bir makalem vardı. Bu iki unsurun suç oluşturabileceği ihtimali dikkate alınarak, böyle bir karar alınmış. Türkiye'de birçok ticari kuruluş, dernek ve vakıf Yargıtay onayı ile 'Dersim' ismini kullanıyor. Ancak biz kullandığımız zaman suç oluyor. Bunu anlamak mümkün değil" dedi.

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil hakkında, son 3 ay içinde yaptığı konuşmalarda ve belediyenin afişlerinde, "Dersim" kelimesini kullandığı için soruşturma ve dava açılmıştı. Öte yandan, "Dersim Belediyesi" yazılı billboard reklamları ise mahkeme kararıyla yine gece yarısı indirilmişti.