kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İngiliz milletvekilinin Kanada'ya girişi yasaklandı

Giriş Saati : 21.03.2009 10:18
Güncelleme : 21.03.2009 22:51
Yeni Haber
Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı, 30 Martta konferans vermek üzere Kanada'ya gelecek olan İngiliz milletvekili George Galloway'in ülkeye girişini yasakladı...
Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney'nin sözcüsü Alykhan Velshi, Calgary'de yaptığı açıklamada, Galloway'in Kanada'ya girişinin Göçmen ve Mültecileri Koruma Kanununun 34/1 sayılı maddesi gereğince yasakladığını belirtti.

Galloway'in Afganistan'da Taliban'a sempati içeren açıklamaları ve Filistin'de Hamas'a maddi destek sağlama çalışmaları olduğunu söyleyen Velshi, kanunun ilgili maddesinin, terör gruplarına destek verenlerin ülkeye sokulmaması konusunda bakana yetki verdiğini ve Bakan Kenney'nin bu yetkisini kullandığını açıkladı.

MUHALEFET KIZGIN, YAHUDİLER MEMNUN

Öte yandan Toronto Savaş Karşıtı Koalisyonu tarafından düzenlenen "Gazze'den Kandahar'a Güçlü Savaş" konulu konferans için Kanada'ya geleceği günlerdir duyurulan George Galloway ile ilgili karara ana muhalefet partisi lideri Michael İgnatieff ve Yeni Demokrat Parti (NDP) milletvekili Olivia Chow tepki gösterdi.

İgnatieff, "Kanada, düşünce, fikir ve konuşma özgürlüğünün olduğu bir ülke. Galloway gelip konuşabilirdi. Güvenlikle ilgili sorun yoksa, bu yasak hoş olmadı" dedi.

Olivia Chow da, "Göçmenlik Bakanlığı, sansür kuruluna dönüşmeye başladı. Galloway'in görüşlerini benimsemek zorunda değiliz. Gelir konuşurdu ve görüşleri hakkında halk karar verirdi. Bu açık ve net bir sansürdür" diye konuştu.

Yahudi kuruluşu "B'nai Brith" Başkan Yardımcısı Frank Dimant ise, "Kanada hükümetinin kararını alkışlıyoruz. Teröre destek verenlere tepki gösterilmesi doğaldır" ifadesini kullandı.

Kanada Yahudi Kongresi Başkanı Bernie Farber da yaptığı yazılı açıklamada, "Galloway, teröre destek veriyor. Kanadalı sivil ve askerleri öldürenlerle birlikte hareket ediyor. Hükümetin verdiği karar, hem güvenlik, hem de Kanadalıların moral gücü bakımından yerinde bir karardır" görüşünü savundu.

George Galloway, Irak, Afganistan ve Filistin konularında savunduğu görüşleri ve yaptığı çalışmalardan dolayı 2003 yılında İşçi Partisinden ihraç edilmişti.Galloway, halen Saygı Partisi milletvekili.