kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkçe Olimpiyatında 'One minute' esprisi

CİHAN
Giriş Saati : 21.03.2009 15:05
Güncelleme : 21.03.2009 22:51
Yeni Haber
İstanbul'da yapılacak 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları öncesi dünyanın dört bir yanında görkemli organizasyonlar düzenleniyor. Endonezya'da düzenlenen Türkçe olimpiyatları final yarışması, Türkiye'dekini aratmayacak ilgiye sahne oldu. ..
Olimpiyatlara Endonezya'yı temsilen katılacak yarışmacıların belirlendiği final, başkent Jakarta'nın ihtişamlı salonlarından Balai Kartini'de yapıldı. Salon tıklım tıklım dolarken birçok izleyici de yarışmayı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Programın sunuculuğunu ise Türk koleji mezunu Endonezyalı bir öğretmen yaptı. Depok Pribadi Türk Okulu'nda Matematik öğretmenliği yapan ve aynı okulun ilk mezunlarından olan Didin Sopandi, duru Türkçesiyle davetlileri şaşırttı.

Gecenin en ilginç esprisi ise yarışmacı öğrencilerden geldi. Yaptığı skeçle özel yetenek dalında yarışmaya katılan Sragen Türk Okulu'ndan Habil Misbachul, sunucuya tepkisini "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın diliyle" gösterdi. Program sunucusunun "Süreniz doldu" uyarısına "One minute! One minute!" diyerek tepki gösteren Habil, seyircileri kahkahaya boğdu. Finale çıkmaya hak kazanan diğer öğrenciler de yetenekleriyle jüri üyelerinin takdirlerini kazandı.

Gecede bir konuşma yapan organizasyon komitesi başkanı Atilla Erol, "Bu gece güzel ülkemizin, güzel insanımızın ve güzel dilimizin iftihar gecesidir." dedi. İşadamı Aykut Büyükekşi de yaptığı duygulu konuşmada "Ülkemizden binlerce kilometrece uzakta bizlere unutulması mümkün olmayan anlar yaşattınız, sizler sevgi dilimiz Türkçemizi dünya insanlığına sevdirdiniz." diye konuştu.

27 Mayıs - 10 Haziran tarihinde yapılacak olan Türkiye'deki finale katılmaya hak kazanan öğrenciler, ödüllerini Jakarta Büyükelçisi Aydın Evirgen'in yanı sıra programa özel davetli olarak katılan milli eğitim yetkilileri ve TUSKON üyesi işadamlarından aldı.

Endonezyalı ve Türk misafirler, programın İstanbul finalini aratmayacak kadar mükemmel olduğunu belirterek "Büyük emek verilerek yapıldığı belli olan organizasyonun tertip heyetine ve öğrencileri yetiştiren öğretmenlere ne kadar teşekkür etsek azdır." dediler. Misafirler, İstanbul'daki finalde Endonezya'nın rakiplerini zorlayacağına ve muhakkak derece elde edeceğine inandıklarını da vurguladılar.