kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Nevruz ateşini Bakan Günay yaktı

ANKA
Giriş Saati : 21.03.2009 14:10
Güncelleme : 21.03.2009 21:49
Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nevruz'un ilk ateşini Ankara'da yaktı. ..
Nevruz'un güneşin gelişini kutlayan herkesin bayramı olduğunu vurgulayan Günay, "Kötülüğü, kavgayı gönderelim. Birlik ve beraberliği yüreğimizde hissedelim. Aynı Yaradan'dan geliyoruz. Aynı toprakta yaşıyoruz. Bu coşkuyla bayramı kutlamak istiyoruz" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende vatandaşların yanı sıra Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen öğrenciler de katıldı. Günay, TÜRKSOY Genel Müdürü Düsen Kasainov ile boyalı yumurtayı tokuşturdu. Günay'ın tuttuğu yumurta çatladı. Ardından Nevruz hakkında bir konuşma yapan Kasainov, barış ve kardeşlik diledi. Günay ise Nevruz'un barışa özlemi hissettiren bayram olduğunun altını çizdi.

Törene katılan Türksoy'a üye 12 ülkenin 100'ü aşkın sanatçısı da Nevruz coşkusunu Ankara'daki kutlamalara taşıdı. Kazakistan, Kırım, Kırgızistan, Hakas, Altay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Başkurdistan, Gagavuz yeri, Azerbaycan ve Tataristan'dan temsilcilerin katıldığı törenlerde nevruz gelenekleri sergilendi.

Konuşmaların ardından Nevruz konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasından dereceye giren öğrencilere Bakan Günay, madalya ve para ödülü verdi. Ödül töreninin ardından AKM önünde geleneklerde önemli yer alan demir dövme seronomisine geçildi. Bakan Günay, TÜRKSOY Genel Müdürü, ABD Büyükelçisi demir dövdü. Nevruz ateşini de yakan Bakan Günay, bu ateşin üzerinden atladı. İki kez ateşin üzerinden atlayan Bakandan sonra TÜRKSOY Genel Müdürü Kasainov, Amerika'nın Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de bakana eşlik etti. Tören çeşitli halk dansı gruplarının renkli gösterileriyle sona erdi.