kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ferdi Özbeğen bugüne kadar 400 şarkı seslendirmiş. Özbeğen gençler de şarkılarını öğrensin diye paylaşım sitesi facebook'a üye olmuş.

Kendime 'Organik piyanist'adını taktım

19.03.2009
30'uncu albümünü çıkaran ve kendisine 'organik piyanist' adını takan Ferdi Özbeğen: Sahnede hiçbir elektronik efekt olmadan, sadece bir mikrofon, bir akustik piyano ve de ben varım..
MTV Türkiye'nin 'beniMTV'm' programının bu haftaki konuğu, 30. albümünü 'Nerelerdeydin' adıyla çıkaran ve nostaljik şarkıların yanı sıra yabancı şarkılara da yer veren Ferdi Özbeğen oldu. MTV Türkiye sunucusu Alper Etiş'in sorularına yanıt veren Özbeğen, gençlerle irtibatta kalabilmek için facebook'a üye olduğunu bile anlattı!

* Bugüne kadar kaç albüm yaptınız?
Bu 30'uncu oluyor. Aşağı yukarı 400 şarkı, 400 defa stüdyoya giriyorsun. 400 defa heyecanlanıyorsun. 400 defa gece uyku uyumuyorsun. Ama bu bir yıl içinde olan bir şey değil. Albümü çıkarttım çünkü çok üzüldüğüm bir şey vardı; gençler beni tanımıyordu. Ama bugün büyük bir çoğunluk Ferdi Özbeğen adını duydu.

FACEBOOK'TA 5 BİN ÜYE

* Şu ana kadar gelen tepkiler nasıldı?
Valla çok iyi. Ben facebook'un da üyesiyim aynı zamanda. Beş bin kişiden olumlu tepkiler aldım.

* Bu albümden önce çok heyecanlandınız mı?
Çok! Çünkü, mesela ultrasonda doğacak bir çocuğa bakarsın, kız mı oğlan mı diye... Burada, ultrasonda bu albümü görmemiz mümkün değil. İlk defa bir şey deniyoruz. Bu albümde dört ayrı dilden söylüyorum ve hiç benim branşım değil.

KENDİMİ METHETMEM

* Deneysel bir şey aslında...
Evet, ama bunlara yeni bir ruh verdiğimi gördüm. Ben kendimi methetmeyi hiç sevmem ama gerçekten çok yorgun şarkılara yeni bir güç kazandırmışım.

* Kimleri beğeniyorsunuz?
Kendim, piyanom ve mikrofonum. Kendime 'Organik piyanist' diye isim taktım zaten. Hiçbir elektronik efekt olmadan, sadece bir mikrofon, bir akustik piyano yani düz piyano ve ben. Ne çıkarsa bahtına yani...
Haberin fotoğrafları