kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Tasarımda göze çarpanlar

13.03.2009
Bu buluta oturabilirsiniz!
Bu haftanın başında tasarımla ilgili web sitelerinin hemen hepsinde kendine yer bulan Cloud Chair, daha 2009 Milano Tasarım Haftası'nda sergilenmeden büyük ses getirdi. Hollandalı tasarımcı Richard Hutten'in adı gibi bir bulutu andıran bu koltuğu, parlak ve nikel kaplı alüminyum döküm tekniği ile yapılmış. Sınırlı sayıda üretilen bu koltuğun (sekiz adet) görünüşü çok hoş ancak üzerine oturduğunuzda alt tarafınızı saracak soğukluğu gidermek için çaba harcamanız gerektiği garanti...
www.richardhutten.com

Halıda boyut farkı
Step, yurtdışında faaliyet gösteren markası Stepevi'yle katıldığı Paris Maison&Objet ve Hannover Domotex fuarlarında, geliştirdiği yeni teknolojiyle ürettiği Stepevi Deep Koleksiyonu'nu tanıttı. Halı dünyasının önemli kuruluşlarından Yeni Zelanda Yünü Birliği'nin her yıl geleneksel olarak verdiği ödül bu yıl yine Domotex'te açıklandı ve Step de Can Yalman'ın tasarımı Mienterra halısıyla Altın Kupa'nın sahibi oldu.
www.stepcarpet.com

Yarışan kazanacak
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen 5. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'na başvurular başladı. Yarışma, öğrencilerin yanı sıra bu yıl ilk kez tasarım alanında eğitim almış ya da bu alanda çalışan profesyonellerin katılımına açıldı. Tasarım alanında eğitim almış ya da bu alanda çalışan herkesin başvurabileceği özel kategori için ise, bu yıl 'Engelliler için Ev Mobilyası Tasarımı' konsepti seçildi. Son başvuru tarihi 20 Temmuz.
(www.mosder.org.tr)
Bir başka tasarım yarışması haberi de bünyesinde 26 bini aşkın ihracatçı firmayı barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'nden (İMMİB) geliyor. İMMİB'nin bu yıl beşinci kez düzenlediği Endüstriyel Tasarım Yarışmaları'nda Metal Mutfak Eşyaları, Plastik Ev ve Mutfak Eşyaları ile Elektrik- Elektronik Küçük Ev Eşyaları sektörlerinde profesyonel ve öğrenci olmak üzere altı kategori yer alıyor. Projelerin son teslim tarihi 6 Nisan.
(www.immib.org.tr)
Haberin fotoğrafları