kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
RFID çip bulunan kıyafetler değiştirmeye gerek kalmadan akıllı aynada deneme olanağı sunuyor

'Ayna ayna söyle bana bugün hangi ruju süreyim'

Timur Sırt
07.03.2009
Teknoloji artık kadınların karar verme sürecini hızlandırıyor. Kararsız kadınlar akıllı aynadan satın alacakları ruja ve kıyafetlere göre karar veriyor..
Şimdilik mağazalarda kullanılacak akıllı aynalar kararsız kadınların makyaj malzemeleri seçerken işini kolaylaştırıyor. Mağazaları ziyaret eden kadınların hızlı karar vermesi mağaza içindeki süreçleri kolaylaştırıyor. Akıllı aynalar maliyetleri dolayısıyla kozmetik firmalarının ya da büyük departman mağazaların ilgisini çekiyor. Fotoğraf makinelerinde bulunan yüz tanıma teknolojisinin bir benzerini kullanan akıllı aynalar makyaj malzemelerinin kullanılmadan sonucun görülmesini sağlıyor.

GİYMEDEN DENE
Evlere girmek için henüz oldukça yüksek fiyatlara satılan sistemleri öncelikli olarak mağazalarda kullanılacak. Alman Metro şirketi geleceğin mağaza örnekleri arasında gösterdiği tasarımlarda akıllı aynaları kullanarak kıyafet değiştirme sürecini kısaltıyor. Elbisenin üzerindeki minik çip okutulduğu anda akıllı aynanın karşısındaki müşteri kıyafeti üstünde görüyor.

EVLER İÇİN PAHALI
Böylece defalarca deneyip çıkarma süreci kısalıyor. Hem küçük mağazalarda kıyafet odası için alan harcanmıyor, hem de müşterilerin karar süreci kısalıyor. Müşteriler ürünün stok ve beden durumunu da aynadan takip edebiliyor. Mağazacılığı değiştirecek bu teknoloji yakında internet siteleri tarafından da kullanılacak. Böylece evden çıkmadan alış veriş yapılabilecek.