kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Farklılıklar İstanbul'da 'su' ile yakınlaşıyor

Orhan YURTSEVER
15.03.2009
Üç yılda bir düzenlenen Dünya Su Forumu'nun bu kez sloganı 'Farklılıkların Suda Yakınlaşması.' Forumda 109 oturumda, su sorunları ele alınacak..
SABAH gazetesinin sponsor olduğu 5. Dünya Su Forumu'na, Sütlüce Kültür ve Kongre Merkezi'nin yanı sıra Feshane ve Miniatürk de tahsis edildi. Forum, BM Dünya Su Günü'nün kutlanacağı 22 Mart'ta son bulacak. 'Farklılıkların suda yakınlaşması' sloganıyla ve 'Küresel Değişimler ve Risk Yönetimi', 'İnsani Kalkınmanın ve Binyıl Kalkınma Hedeflerinin Geliştirilmesi', 'İnsani ve Çevresel İhtiyaçlar Dikkate Alınarak Su Kayaklarının Korunması ve Yönetimi', 'Finans' ve 'Eğitim, Bilgi ve Kapasite Geliştirme' ana temalarıyla düzenlenen forum, daha önce Fas, Hollanda, Japonya ve Meksika'da düzenlenmişti. 109 oturum yapılacak olan forumun amaçlarından biri suyun politik gündemdeki önemini artırmak, somut önerileri formüle etmek ve bunların önemini dünya kamuoyunun dikkatine sunmak. Dünya Su Konseyi'nce 3 yılda bir düzenlenen forumda, yerel idareleri su konusunda acil önlemler almaya davet eden İstanbul Su Mutabakatı da imzaya açılacak. 10 bini yabancı 26 bin kişinin kayıt yaptırdığı forumda ilk defa Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi gerçekleştirilecek.

KONUKLAR TEK TEK GELİYOR
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander, Japonya Veliaht Prensi Naruhito Kotaishi ve Güney Kore Başbakanı Han Seung- Soo, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ve Monaco Prensi Albert, 5. Dünya Su Forumu'na katılmak üzere dün İstanbul'a geldi. Foruma katılacak diğer konuklar arasında Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Suriye Devlet Başkanı Başar Esad, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung, Hollanda Prensi Pieter, Fas Kralı VI Muhammed, BM Genel Sekreter Yardımcısı Sha Zukang, OECD Genel Sekreteri Angel Guirra ve UNESCO Genel Direktörü Koichiro Matsuura da var.