kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sapık baba yargılanıyor

Giriş Saati : 16.03.2009 11:49
Güncelleme : 16.03.2009 23:38
Yeni Haber
Avusturya'da kızını 24 yıl hapsedip ondan 7 çocuk sahibi olan korkunç baba Josef Fritzl'in yargılanmasına başlandı...
Avusturya'da öz kızı Elisabeth'i evinin bodrumuna kilitleyerek 24 yıl boyunca tecavüz eden ve bu durumdan 7 çocuk sahibi olan Josef Fritzl'in (74) yargılanmasına bugün ülkenin batısındaki Sankt Pölten eyalet mahkemesinde başlandı.

Basına ve kamuoyuna kapalı olarak yapılan duruşmanın ilk on dakikasında devlet televizyonu ORF ile ulusal haber ajansı APA'nın görüntü almasına izin verildi.

İddianamenin okunması sırasında, mahkeme tarafından özel izin verilen 90 kadar gazetecinin görüntü almamak koşuluyla duruşma salonunda kalmalarına izin verildi.

Fritzl duruşma salonuna iki polis refakatinde elleri kelepçesiz olarak getirildi. Yüzünü mavi renkli büyükçe bir klasörle kapatan Fritzl salonda bulunan ORF ekibinin ısrarlı sorularını yanıtsız bıraktı ve yüzünü açmamakta direndi.

Dava hakimi Andrea Humer'in duruşmanın başladığını ilan eden kısa konuşmasının ardından görüntü alan kamera ve foto muhabiri salondan çıkarıldı.

27 SAYFALIK İDDİANAME

Josef Fritzl'in köleliştirme, tecavüz, ensest ilişki ve cinayetle suçlandığını belirten federal savcılık yetkilileri, Fritzl hakkında hazırlanan 27 sayfalık iddianamenin federal savcı Christiane Burkheiser tarafından okunacağını bildirdiler.

Duruşmanın bugünkü oturumunda iddianamenin okunmasının ardından "korkunç baba" Fritzl'in sorgulanacağı ve kurban Elisabet Fritzl'in daha önce videoya kaydedilen ifadesinin mahkeme heyetine ve jüri üyelerine gösterileceği belirtildi.

Duruşma salonunda yargıç, savcı ve avukatların yanı sıra 4 kadın ve 4 erkekten oluşan sekiz kişilik bir jüri de görev yapacak. Jüri üyelerinin adil bir karar vermelerine yardımcı olabilmek amacıyla iki profesyonel hakim de kendilerine hukuki destek verecek.

Duruşmanın cuma gününe kadar sürmesinin planlandığı ve kararın okunacağı oturuma da başlangıçta olduğu gibi devlet televizyonu ORF kamera ekibi, ulusal haber ajansı APA'nın foto muhabiri ile 90 kadar gazetecinin hazır bulunmasına izin verileceği bildirildi.

24 YILLIK ESARET

Öz kızı Elisabeth'i 11 yaşından itibaren taciz ettiği belirtilen Josef Fritzl, kızı 18 yaşına bastığı gün onu evinin bodrumuna kilitleyerek, eşi ve diğer çocuklarına, kızının evden kaçtığını söyledi.

Eşini ve çocuklarını bu yalana inandırmak için kızının ağzından mektuplar yazan Fritzl, evinin bodrumunda ses geçirmeyen özel bir sığınak inşa ederek onu 24 yıl boyunca burada rehin tuttu. Özel sığınakta kızına 24 yıl boyunca tecavüz eden Fritzl, bu ensest ilişkiden toplam 7 çocuk sahibi oldu.

Gürültü yapan, ağlayan veya rahatsız olan çocuklarını da zaman zaman kendi evinin kapısına, "Elisabeth'in ağzından yazılmış bir mektupla" birlikte bıraktı, karısını da bu yalana inandırdı. Fritzl, karısını inandırdığı bu yöntemle, öz kızından sahip olduğu çocuklardan üçünü sığınaktan yukarı çıkardı.

Karısı ve komşularının şüphelenmediği bu durumu 24 yıl boyunca sürdüren Fritzl, öz kızından olan çocuklarından hiç güneş yüzü görmemiş 19 yaşındaki Kerstin'in hastalanarak hastahaneye kaldırılmasıyla, geçtiğimiz yıl 28 nisan günü yakayı ele verdi.

Fritzl'in öz kızından olan çocuklarından birini, doğumdan hemen sonra, sığınaktaki sobaya atarak yaktığı da ortaya çıktı.

Yakılan çocuğun yaşadığı halde sobaya atıldığı kanıtlanırsa Fritzl, cinayet suçundan da yargılanacak. Yaptıkları, ülkede olduğu kadar dünyada da büyük yankı uyandıran Fritzl'in ömür boyu hapse mahkum olacağı belirtiliyor.