kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Gadanı alayım* başkanım'

SAVAŞ AY
SAVAŞ AY
14.03.2009
Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki sadece işinde değil ketumlukta da başarılı. Ama "Konuş Başkan gadanı alayım" dedim. Özel hayatını bile anlattırdım..
Seçim telaşesine bir 'mola' verdirip, günlük siyasetin dışına çekiştirdim onu... Ve Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin "öz yaşamı"nı bakın nasıl getirdim huzurunuza:

* Nerede o başkanım? Nereye sakladınız? - Neyi nereye sakladım?

* Sihirli sopanız nerede? - (kahkahayla) 15 yıllık gayret, gece gündüz demeden koşturmaca, biraz da Kayseri zekâsını kullanıp belediyeye nasıl para kazanılacağını hesaplama. İşte buralarda saklı o sihirli sopa.

* Nedir o Kayseri zekâsı? - Milat öncesine ait kazılarda her yerde çanak çömlek çıkar, bizim Kayseri'den senet, fatura, kibrit büyüklüğünde çivi yazısı ile yazılmış binlerce tablet çıkıyor.

* Tabletlerini okuyarak mı kurt tüccar oldunuz yani? - (Gülerek) Hayır ama o gelenek bu şehir insanlarını tüccar, sanayici yapmış. Çocukluğumuzda 'Buyur abla bir emriniz mi var?' dedik baba tezgâhı başında.

KATİLİ KAÇIRDILAR

* Üniversite yıllarında sıkı bir ülkücü reismişsiniz.
- Kızılay sorumlusuydum.

* Silah taşıdınız mı? - Çoook taşıdım. Yurt başkanıydım. Sorumluluk büyüktü.

* Sıktınız mı o silahı? - Havaya sıktığım oldu. Yanımda silahsız 15-20 arkadaşım var. Büyük bir kalabalık bize doğru silahlarla geliyor. Havaya sıkarak onları korkuttuğum oldu. Birine doğrultup ateş etmedim hiç. Ama ben vuruldum. Hacettepe okulun servis otobüsünden inerken ateşe tutulduk. Yanımdaki arkadaş vuruldu düştü. Tam siper yere kapandık. Mermilerden biri ayağıma saplandı. Uzun süre alçıda kaldı. Sonunda anladık ki bizi bu duruma itenler varmış. Bazı ağabeylerimizin her tarafla irtibatlı olduğunu gördük. Olayların iç yüzünde nasıl tahrik edip, bir yere götürüp anlattıkları ortamları gördük.

* Hakan Yurdakuler cinayetini anlatmıştınız dün. - Milli Birlik Komitesi üyesi ve senatör Muzaffer Yurdakuler'in oğluydu. Sol görüşlüydü. Güpegündüz öldürüldü. Vuran belliydi. Yakalandı ama cezaevinden kaçırıldı.

İSTANBUL'DA AŞK GÜNLERİ...

* Nasıl kaçırıldı?
- Bazı resmi görevliler geldi, pazarlıklar yapıldı. Onlara verilecek bazı istihbaratlar karşılığında tezgâhlayıp kaçırdılar katili cezaevinden. Kendimi ve idealist dava arkadaşlarımı koca bir planın figüranı yaptıkları gerçeğiyle yüzleşince bıraktım. Hacettepe'den de uzaklaştırılmıştım. O sene tekrar sınava girip İstanbul Hukuk'u kazandım.

* Aşklar da yaşamak isteyen o genç çocuk fırsatı ne zaman buldu? - Hanımı okulda, sınıfımda tanıdım. O da da ülkücüydü. Biraz korumak, ders notu alış verişleri, sohbetlerde filan. Fazla uzatmadan gümüş söz yüzüğü aldım kabul etti. Okul bitince evlendik.