kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Google'da bizi takibe aldı

Ahmet ZİYAL
Giriş Saati : 11.03.2009 15:42
Google, önümüzdeki aylar içinde ilgi bazlı reklam çalışmasına geçeceğini duyurdu. Buna göre kişilerin takip ettikleri web sitelerinden neler ile ilgili olduklarını tesbit ederek, daha sonra ziyaret ettikleri sitelerde buna uygun reklamlar gösterilecek. Örneğin daha çok araba sitelerini ziyaret ediyorsanız, hangi siteyi ziyaret ederseniz edin araba bazlı reklamlar ile daha çok karşılaşacaksınız. Aslında bu yeni bir fikir değil, ama işin içinde Google olunca şu sorular akla gelmeye başladı. Hangi bilgilerim saklanacak, bunları ben görebilecekmiyim, değiştirebilecekmiyim?

Bu soruların cevaplarını Google kısaca 'Evet' diyerek cevaplıyor. Kullanıcılar isterlerse İlan Tercihleri Yöneticisi (Ads Preferences Manager) 'ni ziyaret ederek hangi katagorilere seçildiklerini görüp değiştirebilecekler. Ancak büyük ihtimal ile bir çok kullanıcı bu olanağı kullanmayacak. Belki otomatikman bu programa dahil edilmek yerine, sadece istenenlerin bu programa dahil edilmesi daha doğru olacaktı. Bakalım kişilik hakları konusunda hassas olanlar, özellikle de ABD'deki tüketici dernekleri buna ne tepki verecekler.

Google ayrıca, reklam programına ortak olanları "kişisel bilgilerin korunması politikaları" konusunda uyararak, bu bilgilerin toplandığını ve bu amaçla kullanılabileceğini açıkca belirtmelerini de istiyor. Başlangıçta az sayıda ilan veren ile başlayacak uygulama yıl sonuna kadar yaygınlaştırılacak.

http://adsense.blogspot.com/2009/03/driving-monetization-with-ads-that.html