kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Saçınızdaki kırıkları ayda bir kez kestirin olur! olur!

12.03.2009
Kulaktan dolma bilgilerle güzelliğini korumaya çalışan kadınların sayısı hayli fazla... Cosmopolitan dergisi yeni sayısında; merak edilen soruları yanıtladı:

GÜCÜNÜ KAZANDIRIN
* Saçlarımda kırıkların olması normal mi? Ne yapmalıyım?
Her kadının saçında kırık olur ve bu normaldir ama her ay uçlarından bir miktar kestirmezseniz, bu kırıklar saç tellerinizin yukarılarına çıkarak daha fazla zarara sebep olacaktır. Saçınızı ısıyla şekillendiriyorsanız, kırık oluşumunu durulanmayan bir nemlendirici ile önleyebilirsiniz.

* Saçımı boyattığım için saç tellerim oldukça yıprandı ve cansızlaştı. Önerebileceğiniz bir ürün var mı?
Kimyasal işlem sonucunda yıpranmış saçlar için geliştirilen pek çok ürün; saçın kaybettiği gücü, parlaklığı, elastikiyeti ve canlılığını geri kazandırmayı amaçlar... Bu konuda kuaförünüzden öneri alabilirsiniz...

DOĞAL OLMALI
* Saçlarım uzun ve dalgalı olduğu için onları kontrol altında tutmakta zorlanıyorum. Ne önerirsiniz?
Saç uzadıkça hareketini ve şeklini kaybeder. Serbest bir görünüm elde etmek için hem saçın elektriklenmesini önleyecek hem de saçı ağırlaştırmadan doğal görünüm verecek bir ürün kullanmanız gerekir.

* Dökülen kirpiklere çare ne?
Kirpiklerimiz 90 günlük döngüler halinde kendiliğinden dökülür. Badem yağı gibi kirpik besleyici bir ürün kullanarak bunu önleyebilirsiniz.

* Birden fazla cilt temizleyici ürün kullanmaya zaman bulamıyorum. Bu konuda nasıl bir ürün tavsiye edebilirsiniz?
Cildi temizlerken aynı anda peeling yapan, gerektiğinde de maske görevi gören ürünler mevcut. 'Üçü bir arada' denen bu temizleyiciler, düzenli kullanımla siyah noktaların giderilmesine yardımcı olurken cildinizdeki yağ fazlasını da azaltmayı hedefliyor.