kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
ATİLLA DORSAY

İstanbul'a kim sahip çıkar?

İstanbul'un orta yeri inşaat alanı! 'Trafik tüneli' diye tanıtılan bir kazı nasıl oluyor da böylesi devasa boyutlara ulaşabiliyor? Bu durumda yöneticiler mi suçlu yoksa gidişata sesini çıkarmayanlar mı?.
Hemen her gün Taksim ve Dolmabahçe çevresinden geçerken (geçmemek mümkün mü?) illet oluyorum. Bir kentin, büyük bir kentin, hele İstanbul gibi 'dünya malı' bir kentin tam göbeğinde, doğayı böylesine tahrip eden, topografiyi değiştiren, çevreyi hallaç pamuğu gibi atan bir dev inşaat nasıl yapılabiliyor? Bir 'trafik tüneli' diye tanıtılan, kimsenin itiraz etmediği bir kazı nasıl oluyor da böylesi devasa boyutlara ulaşabiliyor? Durmuş-oturmuş kentlerde böylesi bir şey olabilir mi? New York'un Central Park, Londra'nın Hyde Park, Paris'in Lüksemburg Bahçeleri gibi yeşil alanlarının küçücük bir bölümünde bile bu yapılır mı, hiç yapılmış mı? O kentlerde de trafik sıkıntısı var. Ama sorunları kentin görünümü tahrip etmeden çözüyorlar. En kızdığımsa, böyle bir kazığı İstanbulseverlere sessiz sedasız atan yönetim değil. Bu duruma hiç sesi çıkmayan kuruluşlar, dernekler, basındaki İstanbul sayfaları veya ekleri. Bu durum bir tek şeyi gösteriyor: Biz tüm bunları hak ediyoruz! Geçen gün tam bunları düşünürken telefon çaldı. Karşımda Kemal Kılıçdaroğlu... Hiç tanışmayız. Ama geçen haftaki yazımı okuyunca konuşmak istemiş. Söylediklerini not da aldım, ama 'seferi' durumdaydım, kaybettim. Hatırladığım kadarıyla ve özetle Kılıçdaroğlu, yazdığımın tersine İstanbul'u iyi tanıdığını, iki dönemdir İstanbul milletvekili olduğunu ve kent için projeleri olduğunu söyledi. Ben İstanbul'un tarihsel ve kültürel değerini ortaya çıkarma gereğinden söz edince de, bu alandaki projelerini anlattı. Beykoz camlarını canlandırmak ve yöreyi imalatı dirilten ve ziyaret edilen bir bölge haline getirmek gibi... Anlaşılan CHP İstanbul Başkan adayı da hazırlanıyor, dersine çalışıyor. Bunlar yeterli mi, bilemem. Ama eskaza kazanırsa, yıllar önce kendisini kimsenin beklemediği bir zaferin galibi bulan Nurettin Sözen vakası tekrarlanmayacak!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın