kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
KAYA GENÇ
SİNEFİL

Will Shakespeare ve Will Smith'in tuhaf ilişkisi

Bu Adam Kurguyu Biliyor: Teldeki Adam'ın yönetmeni James Marsh daha önce de pek çok belgesel çekti. The Team'de Avusturya'da düzenlenen ilk Evsizler Dünya Futbol Şampiyonası'na katılan New York'lu evsizlerin macerasını anlattı. Aynı yıl, 2005'de çektiği The King ise askerden ayrılmış sıkıntılı bir adamın Teksas'a gidip hayatta hiç görmediği babasını bulması üzerine kurmaca bir filmdi, Gael Garcia Bernal ile William Hurt başrollerdeydi. Marsh en son ünlü İngiliz oyuncu David Morrissey'in de rol aldığı Nineteen Eighty filmini çekti. Teldeki Adam'da da diğer işlerinde de kurgunun ne kadar yaratıcı olduğunu hemen fark edeceksiniz. Zaten 1963 doğumlu Marsh yönetmenliğe başlamadan önce Howard's End, Carrington gibi İngiliz filmlerinde kurgu departmanında çalışmış, bol bol film kesip biçmiş yani.

Kürt Sorunu Vizyonda: U2 3D'nin yıldızı U2, Türkiye'yi protesto ediyor, biliyorsunuz. Sebep, Türkiye'de yaşanan Kürt sorunu ve insan hakkı ihlallerinin (bizi olduğu gibi) U2 üyelerini de sinir etmesi. Türkiye gerçek bir demokrasi olana dek buraya gelmeyeceklerini söylemişlerdi, biz de U2 3D ile idare edeceğiz. Eğer Kürt sorunu hakkında bir film isterseniz size Güneşi Gördüm'ü öneririz. Fragmanının film derslerinde 'bakın çocuklar iyi fragman böyle çekilir' denilerek gösterildiğini okumuştuk. İzlerken hüngür hüngür ağlayanlar, "Vay bizde böyle şeyler oluyor mu?" diyenleri de. 5 milyon dolara mal olduğu söylenen Güneşi Gördüm muhtemelen yılın en çok seyredilen filmlerinden olacak.

Will ve Will: Yedi Yaşam'ın başrolünde Will Smith var. Filmde Smith tıpkı Kara Şövalye Christopher Nolan'ın ilk filmlerinden Memento'daki gibi Los Angeles'taki Travel Inn otelinde kalıyor. Yedi Yaşam'ın prodüksiyon tasarımını yapan Michael Riva, Dalgıç ve Kelebek filminden ilham aldığını söylemiş. The Village Voice'dan Scott Foundas, daha önce San Francisco sokaklarında geçen ve ABD'deki müthiş fakirliği anlatan Pursuit of Happiness'ı çeken Gabriele Muccino'yla Will Smith'i iki yıl sonra yeniden bir araya getiren filmde Smith'in bir İsa figürüne dönüştüğünü söylüyor: "Oysa Smith kusurlu bir ölümlüyü canlandırdığında çok daha ilginç biri oluyor." Roger Ebert ise farklı düşünüyor: "Canlandırdığı Ben Thomas karakteri gayet gerçekçi biri, her hareketinin bir sebebi var." Filmin bütçesi 55 milyon dolarmış. Peki filmin orijinal adındaki Seven Pounds lafı nereden geliyor? Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan portresiyle bizi heyecanlandıran Will(iam) Shakespeare'in Venedik Taciri oyununda Shylock isimli tefecinin kendisine borçlu olan adamdan borcuna karşılık istediği miktar desek. Ne miktarı mı? Kendi vücudundan koparıp vermesi gereken et miktarı...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın