kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hülya Avşar

Kadınlar çalışarak özgürleşir

MAGAZİN SERVİSİ
10.03.2009
Vatikan'ın açıklamasını önde gelen sanatçılar yorumladı:

* Hülya Avşar: Kadınlar birey olarak her zaman, her konuda özgürdürler. Sadece bunun farkında değiller. Bunun farkında olan kadının özgürlüğü ancak bir icadın farkına varabilir ki bence artık kadınlar her şeyin farkındalar.

Hülya Koçyiğit: Kadınları en çok özgünleştirecek tek şey düşünce gücüdür. Her şey beyinde başlar. Bir icat ne kadar özel ve farklı olursa olsun eğer onu kullanacak düşünce özgürlüğü yoksa bir şey ifade etmez. Teknolojiyi de sosyal hayatı da ekonomiyi de sanayiyi de özgürleştirecek tek şey kadının düşüncesindeki özgürlüktür.

Helin Avşar: Türk kadınını özgürleştiren tek şey Atatürk inkılap ve devrimleridir. Bence en büyük buluş bu devrimlerdir kadın için...

Gülben Ergen: Bir kadının özgürlüğü ortaya çıkan buluşlara bağlı değildir. Geçmişten bu güne kadınlar her sektörde söz hakkına sahip olmak için kendi hür iradelerine ve zekâlarına güvenerek bu özgürlüğü elde etmiştir. Bunun icatlarla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Özgüveni olan her kadın kendi özgürlüğünü ilan edebilir.

* Aysun Kayacı: Bu konuda şöyle bir örnek vermek istiyorum. İngiliz yazar Virginia Woolf'e göre özgürlük kendine ait bir odadır. Yani kadınların özgürlüğü rahat çalışabilmeleridir. Üretebilmeleridir. Özgürlüğün anlamı o zaman devreye girer. Çalışarak özgürlüğümü yaşıyorum. O zaman da tüm icatları özgürlüğüme yansıtabiliyorum.

* Sibel Can: İnsanın en büyük özgürlüğü sağlığıdır. İnsan sağlıklı olduğu sürece özgürdür. Her şeye çabası ve çalışkanlığıyla kavuşabilir. Dolayısıyla özgürlük sınırlandırılamaz. Özgürlüğü bir buluş olarak adlandıramayız veya bir metaya bağlayamayız. Şarkılarda olduğu gibi özgürlük içimizdedir. Bu konuda da kadın erkek ayrımı olmaz.
Haberin fotoğrafları