kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Ilımlı İslâm

Ergenekoncuların ve genelde ulusalcıların bir tezi vardı. ABD, Türkiye'nin rejiminin "ılımlı İslâm'a" dönüşmesinin, "Malezyalaşmasının" yolunu açıyordu. Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere, AK Partili yetkililer, "ılımlı İslâm" diye bir kavramın kabul edilemeyeceğini defalarca vurguladılar. Ama, bizimkiler, bir türlü bu korkuyu üzerinden atamadı. Kimi, samimiyetle korktu, kimi, toplumu endişelendirmek amacıyla kasten bu propagandayı yaptı. Gerçi ABD yönetimi "ılımlı İslâm" tabirini kullandı ama, anlatmak istedikleri, "Batı'ya düşmanlık gütmeyen, radikal olmayan, teröre bulaşmayan" İslâmi duruştu. Yoksa hiç kimse, "Ne ABD, ne AK Parti", Türkiye'deki laik rejimi değiştirmek fikrinde değildi. Hal böyleydi ama, gene bizim basın mensuplarımız sordu: "Türkiye'yi ılımlı İslâm ülkesi olarak değerlendiriyorsunuz?"
Hillary Clinton, dersini iyi çalışmamış olsa, böyle bir tanımın, ucundan kenarından çekiştirileceğini bilmese, "Müslüman ama radikal değil" anlamında, "ılımlı İslâm" sözünü kullanırdı. Çok şükür böyle bir hataya düşmedi. Biz de, geveze ağızların üreteceği tezvirattan ve suni bir gerginlikten kurtulmuş olduk.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın