kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Büyük ikramiye ahlak değerleri oturmamışı bozar"

Giriş Saati : 10.03.2009 10:41
Güncelleme : 10.03.2009 23:02
Yeni Haber
Klinik Psikolog Yalçın Kireççi, şans oyunlarında büyük ikramiyenin isabet ettiği kişinin sosyal ve ruhsal düzeni değiştirdiğini bildirdi.

Kireççi, 12 haftadır 6 bilenin çıkmadığı ve büyük ikramiyenin 50 milyon lirayı aşmasının beklendiği Süper Loto'ya, yaşadığı ekonomik krizden çıkış yolu olarak gören insanların büyük rağbet gösterdiğini belirtti. Geçen hafta 34 milyon TL'yi bulan Süper Loto çekilişine yoğun talep olduğunu anımsatan Kireççi, ''İkramiye büyüdükçe insanların talebi de daha fazlalaşıyor. Ekonomik krizden çıkış yolu arayanlar, şans oyunlarını kurtuluş yolu olarak görüyorlar'' dedi. Kireççi, şans oyunlarında büyük ikramiyenin isabet ettiği kişinin sosyal ve ruhsal düzeninin değiştiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Örnek olarak 50 milyon TL'nin bir kişiye isabet ettiğini düşünürsek, bu kişinin sosyal ve ruhsal düzeninin değişmesi kaçınılmaz bir gerçek. Bunun dışında bu rakam yaşam ilkeleri, ahlak değerleri oturmamış bir insanı bozar. Bu kişi her türlü çılgınlığı yapabilir. Parayı sorumsuzca harcayabilir. Her şeyi alt üst olabilir. Ama değerlerine sahip kişiyi etkilemez.''

Hayatta kişiliğini, bulmuş insanlar için paranın bir araç olduğuna dikkati çeken Kireççi, ''Bu kişiler, kendilerine en büyük ikramiye çıksa bile parayı kendisi ve çevresi için insanlık namına kullanır'' dedi.

Kireççi, parayı amaç olarak gören insanların ise her türlü hırs ve fantezilerini gerçekleştirerek, tüm hayatlarını değiştirebileceklerini söyledi.

(AA)