kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Otomotiv kriz makyajıyla Cenevre'de sahne alacak

01.03.2009
Otomotiv dünyası Cenevre Otomobil Fuarı'nda küresel krize karşı ilk ciddi sınavını verecek. Fuarda çevreci ve ekonomik otolar öne çıkacak..
Bu yıl 79'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, küresel krizin gölgesinde kapılarını açıyor. 3-4 Mart'ta kapılarını önce basın mensupları için açacak fuarın resmi açılışı 5 Mart'ta yapılacak. 85 dünya ve Avrupa prömiyerinin yapılacağı fuar 15 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek. Bu yıl fuarın 700 otomobilsever tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Küresel kriz nedeniyle birçok marka bu yıl düzenlenmesi planlanan otomobil fuarlarına katılmama kararı alırken, Cenevre'de yer sıkıntısı yaşanıyor. 20 üretici Cenevre Otomobil Fuarı'na katılmak için sıra bekliyor. Küresel krizin etkilerinin derinden hissedildiği günlerde düzenlenecek fuar, otomotiv firmalarının krize karşı aldıkları önlemleri sergilemesi açısından önem kazanıyor.

OTOCULARIN KRİZ SINAVI
Krizle birlikte hükümetlerin çevreci otomobil geliştirme şartıyla otomotivcilere destek vermesi ve tüketicilerin artık hem satın alırken hem de kullanırken ekonomik otomobillere yönelmesi Cenevre Fuarı'na farklı bir anlam yüklüyor. Çünkü otomotiv dünyası küresel krizin ilk ciddi sınavını Cenevre'de verecek. Fuarda, çevre ve cüzdan dostu ekonomik modellerin öne çıkması bekleniyor. Birçok marka hibrid ve elektrikli konsept araçlarının yanı sıra mevcut modellerinde uyguladıkları çevreci teknolojileri de sergileyecek.

KIA
Konsept No: 3, küçük MPV segmentinin kalıplarını yeniden tanımlıyor. Kia, Cenevre'de 18 yeni model sergileyecek.

NISSAN
Cube, yeni ve farklı bir otomobil arzulayan Avrupalı kullanıcıları hedefliyor. Cube Avrupa'da 106 bg. 1.5 litre dizel ve 111 bg. 1.6 litre benzinli motor seçenekleri ile sunulacak.

ALFA ROMEO
Alfa Romeo'nun lüks küçük sınıfta yer alan temsilcisi Alfa MiTo'nun 1.75 lt. turbo beslemeli 240 bg. güç üreten motorla donatılmış konsepti GTA, Cenevre'de vitrine çıkacak. Aracın gövdesi, karbon fiber ve alüminyum malzeme kullanımıyla hafiflemiş.

MASERATI
Maserati GranTurismo S Automatic, yeni tip 6 ileri otomatik şanzıman ile 440 bg. güç üreten 4.7 litrelik V8 motoruyla dikkat çekiyor.

CHRYSLER
Chrysler, Cenevre'de yeni elektrikli aracı hakkında ipuçları verecek. İlk kez Detroit Fuarı'nda tanıtılan Chrysler 200C EV konsepti, Avrupalı otomobilseverler ile buluşuyor. Sadece akü gücüne bağlı olarak 64 km.'ye kadar sürüş kapasitesine sahip olan araçta küçük bir benzinli motor da görev yapıyor.

RINSPEED

İsviçreli tasarım firması Rinspeed iChange adı verilen konsept bir otomobil sergileyecek. iChange, çevreci ve ekonomik araçların performanslarının da yüksek olabileceğini kanıtlıyor. 240 beygir gücünde bir elektrikli motora sahip iChange 0'dan 100 km/s hıza 4.2 saniyede çıkıyor.