kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tuğçe Kazaz hemşireleri kızdırdı

AJANSLAR
Giriş Saati : 10.03.2009 11:20
Güncelleme : 10.03.2009 23:02
Yeni Haber
Bir iç giyim defilesinde hemşire kostümü ile podyuma çıkan Tuğçe Kazaz, başta hemşireler olmak üzere sağlık çalışanlarını kızdırdı.

HEMŞİRELER RAHATSIZLIKLARINI DİLE GETİRİYOR

Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, gündeme gelmek, yaptığı işleri duyurmak ya da adından söz ettirmek isteyen herkesin doktor, hemşire gibi sağlık çalışanlarını rencide edecek tavırlar sergilediğini ifade ederek, "Hemşirelik mesleğinin böyle bir defilede bir manken tarafından çirkin bir amaç için kullanılması onları rencide etmiştir. Dünden beri hemşireler bizlere mail atarak, telefonla arayarak duydukları rahatsızlıkları dile getiriyorlar" dedi.

TUĞÇE KAZAZ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Başta hemşireler olmak üzere sağlık çalışanları üzerinden, prim yapmaya çalışıldığını belirten Başkan Kahveci "Artık sağlık çalışanları üzerinden prim yapmaya, adınızı duyurmaya, sağlıkçıları, hemşireleri magazin malzemesi haline getirmeye çalışmayın" diye konuştu. İç giyim defilesinde kostüm olarak hemşire kıyafeti kullanmanın hastalıklı bir ruh haline işaret ettiğini belirten Kahveci şunları söyledi:

"Hemşirelerimiz zor şartlar altında insanlara şifa dağıtmak için çaba sarf eden insanlardır. Onların kıyafetlerini bu tür işlerde kullanmak hastalıklı bir ruh halinin göstergesi olduğu gibi ne hemşirelerin ne de bu toplumun kabul edeceği bir davranış değildir. Çirkin ve yakışıksız bir durum olmuştur. Mankenler bu tür defilelerde hemşire kıyafetleri giymemelidirler."

HEMŞİRE KIYAFETİNİN KULLANILDIĞI DEFİLE MAHKEMELİK OLDU

Sağlık-Sen, iç çamaşırı defilesinde hemşire kıyafeti kullanan firma hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sendika, defile haberini yayınlayan medya kuruluşlarını da Basın Konseyi'ne şikayet etti.

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen, düzenlediği iç çamaşırı defilesinde hemşire formasını kullanan firma hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, "Toplumsal değerlerimize ve hemşirelik mesleğinin saygınlığına hakaret içeren hiçbir fiilin özgürlük alanı içinde kabul edilemeyeceği." belirtildi.

Olayın hemşirelere yönelik bir hakaret olduğu kaydedilerek, bunun cezasız kalmaması istendi. Sağlık-Sen, defileyi haberleştiren medya kuruluşlarının da bilerek hemşire imajını öne çıkararak basın meslek ilkelerini çiğnediği, bu nedenle kınanması gerektiği, görüşünden hareketle Basın Konseyi'ne şikayette bulunacağını açıkladı. Sağlık-Sen açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Toplumsal değerlerimiz ve geleneğimiz içinde çok saygın bir kimliğe sahip olan, kardeş mertebesinde görüldüğü için hemşire ismini alan hemşirelerimiz, milletimizin değerlerine yabancı, kendini bilmez kişilerin ahlakdışı eylemleri ve bunu futursuzca kullanan medyanın haberleri nedeniyle hakarete uğramıştır.

Söz konusu defileyi düzenleyenlerin bu eylemi ve bu defileyi hemşire kimliği üzerinden haberleştiren medyanın tavrı, demokratik kuralları aşan ve anayasal hakları ihlal eden bir boyut kazanmıştır. Sağlık-Sen; bu ahlak dışı eylemi ve bu eylemin belli medya kuruluşlarında yansıma biçimini hemşirelik mesleğinin saygınlığına yönelik bir saldırı olarak değerlendirmektedir.

Sağlık-Sen gerek savcılığa yaptığı suç duyurusu, gerekse Basın Konseyi'ne yaptığı şikayetle konunun takipçisi olacaktır. Toplumsal vicdanda suç işlediklerinden şüphe duyulmayan sorumluların, Yargıdan ve Basın Konseyi gibi mesleki etiğe önem veren bir kurum tarafından da hak ettiği cevabı alacağını umuyoruz."