kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bunlar son fırsat!..

BU hafta sonu ne yapın yapın, TİM'de, Kızılordu Korosu'na gitmeye bakın. Bu muhteşem, bu efsane müzik gurubunu izlemek için belki de son fırsatınızdır da ondan..
Kızılordu korosu 1927'de kurulmuştu ama, soğuk savaş yıllarında dünya çapında düzeye kavuşmuş, daha doğrusu kavuşturulmuştu. O dönemde Sovyet rejiminin ve o rejimi ayakta tutan Kızılordu'nun simgesi ve batı dünyasındaki propaganda aracı olarak seçilmiş, dünya çapında solistleriyle, harika bir koro oluşturulmuştu.
Koronun turneleri beklenen etkiyi yaptı. Üniformalar içindeki fevkalade sevimli, ama o ölçüde değerli sanatçılar, Kızılordu korosunu vaz geçilmez bir müzik olayı haline getirdi. Dünya turneleri her ülkede, kentte, tıklım tıklım izlenmeye başladı.
Sovyetler yıkılıp, Rusya kurulunca, devletin, propaganda amaçlı spor ve sanata yatırımları hızla düştü. Mesela o dünyaca ünlü Rus Devlet Sirki yok oldu. Sporcular kendi kaderleri ve sponsorları ile baş başa kaldılar. Sanatçılar da öyle..
Kızılordu Korosu'nun ardından, sınırsız devlet desteği çekildi. Koro çok sıkıntılı günler yaşadı. Sanatçıların büyük fedakârlıklarıyla ayakta kaldı. Konserler ve turneler büyük güçlüklerle sürdürülür oldu. Bundan sonra ne olur, bilinmez..
"Kaçırmayın.. Mutlak gidin, izleyin" deyişim bundan..
Belki "Bir daha"sı olmaz..
Kızılordu Korosu, Rusya'nın dünyanın pek çok ülkesinde, bu arada bizde de ezber bilinen Rus halk şarkıları ağırlıklı repertuarı ile izleyiciyi hemen avcunun içine alıyor.
Finalde konuk oldukları ülkeye bir sürprizleri oluyor hep. O ülkeye ait bir şarkı ya da marşı seslendiriyorlar. Bundan evvelki gelişlerinden birinde İstiklal Marşımızı söylemişlerdi. Ben bu kadar muhteşem bir yorumu ilk defa dinledim.. Hem de Ruslar'dan.. Bir sonraki gelişlerinde bir Onuncu Yıl Marşı söylediler, olmaz böyle şey.. O muhteşem koronun "Türküz" diye haykırışı hâlâ kulaklarımda..
Bu defaki sürprizlerini merakla bekliyorum..
Cuma ve cumartesi 21.00, pazar 15.00'de..
Bilet için.....
Biletix: 0216 556 98 00
www.biletix.com
TİM: 0212 2866686
www.timshowcenter.com



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın