kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Adaylarımızın çoğu işçi

ECEVİT KILIÇ
ECEVİT KILIÇ
09.03.2009
* Başkan adaylarınız en çok hangi meslek grubundan?
Toplam 167 belediye başkan adayımız var. Tümü eşit ve özgür bireylerin yaşadığı ülkeyi inşa etmek isteyen isimlerden oluşuyor. Biz insanın insanı sömürmediği, açlığın ve yoksulluğun olmadığı, işsizliğin yasak olduğu sosyalist Türkiye'yi kurmak istiyoruz. Adaylarımızın çoğunluğunu işçiler oluşturuyor. 50'si işçi. Sonra mühendisler ve eğitimciler geliyor.

* Sizce Türkiye'de Batı ülkelerinde olduğu gibi komünist partilerin yüksek oy aldığı hatta dönem dönem iktidar ortağı olduğu günler uzak mı?
Biz çalışmalarımızı emekçilerin iktidarını kuracağımız günleri yakınlaştırmak için yürütüyoruz. Elbette çabamız sonuç verecek. Buna inanıyoruz. Ancak, biz hiç rüzgarın estiği yönde yelkenlerimizi şişirerek yol almadık. Biz hep akıntıya karşı kürek çektik. Avrupa Birliği güzellemelerinin daha sıklıkla yapıldığı günlerde biz Avrupa Birliği ülkemizi sömürgeleştiriyor, emekçileri sömürüyor dedik, karşı çıktık. Ülkemiz büyümeye gitmiyor, bölünmeye doğru itiliyor diyoruz. Artık ülkemizden eksik olmayan ABD'li stratejistlerin tezleri siyasi programa dönüştürülmek isteniyor. Ülkesine sahip çıkmayan hiçbir ülkede emekçiler daha rahat ve mutlu hayat sürdürmüyorlar. Bunları anlatmak zorundayız. Tüm bunlar ise, hakim kılınmaya çalışılan siyasetin tam karşısında durmayı ve böyle düşünenlerin sayısını artırmaktan geçiyor.