kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Alışveriş bağımlıları ne yapsın?

Bir çift ayakkabı yalnızlığınıza çare olabilir mi acaba? O maaşınız kadar tutan pembe çanta tüm sıkıntılarınızı giderebilir mi dersiniz? Her şey mutluluk için mi? Kim bilir... Alışverişkolikler kol geziyor sevgili okur. Bir yerde okumuştum, dünyada alışveriş harcamalarının yüzde 85'ini kadınlar yapıyormuş. Çok şaşırdım mı? Hayır tabii ki! Kimilerine göre alışveriş seksten bile iyiymiş. Buna şaşırdım mı? Biiip! Kırmızı nokta! Neyse, hazır 'Bir Alışverişkoliğin İtirafları' filmi hâlâ vizyondayken, dedim, şu alışverişkoliklere bir faydam dokunsun. Kadın psikolojisi üzerine eğitim almış Uzman Psikolog Feyza Bayraktar'a sordum: Alışveriş bağımlısı kimdir Feyza Hanım? Bakın efendim... Alışverişe çıktığında bütçesinin üzerinde para harcayan. Almadan duramayan. Misal; bir çift ayakkabı almak için çıkıp 3-4 çifti kapıp eve gelen. İhtiyacı olmayan şeyleri satın alan. Kronikleşmiş para harcama halinde olan, her güne yılbaşı, bayram, doğum günü muamelesi yapan. Ailesinden, eşinden, arkadaşından aldıklarını gizleyen. Alışverişten sonra suçluluk duygusu hisseden ama kısırdöngüye kapılıp yine alışveriş eden. Zamanının çoğunu alışveriş merkezlerinde geçiren ve bunu inkar eden kişiler alışveriş bağımlılarıymış.

NAKİT KULLANMALI
Peki kriz mriz dinleyemeyen alışveriş bağımlıları ne yapsınmış? Kredi kartlarını bırakıp nakit para kullanılmalı, alışveriş listesi olmadan alışverişe çıkılmamalı, mutlaka sizi frenleyecek biri yanınıza katılmalıymış. Tabii doktora gidilse daha iyi olurmuş. Demedi demeyin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın