kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Atatürk'ün huzurunda olmak onur veriyor"

07.03.2009
Türkiye'deki çalışma ziyaretine kendi inisiyatifiyle Anıtkabir'i ziyaret ederek başlayan Clinton, Anıtkabir Özel Defteri'ne "Büyük ülkenin kurucusuna saygılarımı sunuyorum" yazdı..
Bakan Clinton, Türkiye'deki çalışma ziyareti programına dün sabah ulu önder Atatürk'ün mozolesini ziyaret ederek başladı. Anıtkabir ziyaretinde sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Clinton, Atatürk'ün kabrine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu. Ancak yanlış yerde durunca Dışişleri Bakanlığı görevlisinin uyarısıyla yerine geçti. Üzerine palto giymeyen Clinton'un üşüdüğü gözlendi. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Clinton, deftere "Bu büyük ülkenin kurucusuna saygımızı ve Amerikan halkının dostluğunu göstermek için ülkem adına burayı bir kez daha ziyaret etmekten onur duyuyorum" diye yazdı.

'KALBİMDE ÖZEL YERİNİZ VAR'
Ziyaretinin ardından kısa bir konuşma yapan Clinton, "Ziyaretim, barış ve refah için birlikte yapmamız gerekenleri vurgulama amacı taşıyor" dedi. Eşi Bill Clinton döneminde, büyük Marmara Depremi'nin ardından ülkemizi ziyaret ettiğini hatırlatan Clinton, Türk halkının "direnme gücüne ve cesaretine" yakından tanık olduğunu belirtti.

Yemekte kuzu kapama yedi

CLINTON, öğle yemeğini Dışişleri Bakanlığı'nda yemekhanenin yanındaki özel odada yedi. Mönüde zeytinyağlıların yanı sıra seçenekli olarak somon ve kuzu kapama vardı. Önce somon isteyen Clinton, son anda kararını değiştirdi ve kuzu kapama yedi. Yemekte ayrıca imambayıldı, enginar, mevsim salata, puf böreği, karışık Türk tatlıları ve alkol de servis edildi. Erdoğan ve Babacan'la iş toplantısı yaptığı masada ise nar suyu vardı.

Dünya medyası: Yeni bir sayfa açıldı
* France 24: Clinton, Türk halkının anti Amerikancı görüşlerini de değiştirmeye çalıştı.

* El Cezire: Türkiye'nin bölgesinde rolü büyük.

* AFP: Erdoğan ABD'yi dost ve müttefik olarak nitelendirdi. Bush döneminde yaşanan birçok problem Obama ile açılan yeni sayfada Türkiye ile ABD ilişkilerinin gündeminden kalktı...

* Reuters: İkili ilişkiler yeniden onarıldı.