kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Gökbakar; filmde "Gel PlayStation’da sana bir koyayım" diyen ninesiyle oyun oynayan Recep İvedik’ten ilham aldı, Erdoğan ile Baykal’a hodri meydan dedi: Gelin karşıma, PlayStation maçı yapalım!

Yaktın beni Baykal!

GÜNAYDIN SERVİSİ
06.03.2009
Baykal'ın maganda ruhlu 'Recep İvedik'le Başbakan'ı birbirine benzetmesi yepyeni bir polemiğin fitilini de ateşledi: "Magandalık nedir?" Lafı literatüre sokan karikatürist Nuri Kurtcebe, "Dünya masumu bir kelime" derken, kendisini bir anda siyasi arenada bulan Şahan Gökbakar şaşkın: Yaktın beni Baykal!..
Bir yıl boyunca çok tartışıldı; 'Recep İvedik tam bir maganda ve biz bu adama neden gülüyoruz?' Sonunda 'Herkesin içinde bir Recep İvedik' vardır görüşü kabul gördü ve tek tük de olsa 'Ağlanılacak halimize gülüyoruz' diyenler oldu... Bir yıl sonra 'hayali kahramanımız' Recep İvedik, ikinci macerasıyla geldi ve artık tartıştığımız konu çok siyasi!

DAVOS TETİKLEDİ
10 Şubat tarihinde GÜNAYDIN'a konuşan 'Recep İvedik'in yaratıcısı Şahan Gökbakar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihe geçen 'Davos çıkışını' örnek vererek şöyle konuşmuştu: "Başbakan Davos'ta Recep İvedik gibi tepki gösterdi. Ama az bile yaptı! Moderatörü eliyle itti. Başbakan'ın yerinde Recep İvedik olsaydı, o moderatörün kolunu kırardı! Dolayısıyla Başbakanımız 'İvedik' gibi davransa da, onun kadar ağır bir çıkış yapmadı!" Bu açıklamanın ardından; Gökbakar'ın Tempo dergisinin 'Recep başbakan olur mu?" sorusuna "Recep şu an başbakan!" diye cevap vermesi üzerine de konu seçim meydanlarına indi.

İKİ LİDERE HODRİ MEYDAN
CHP Lideri Deniz Baykal, geçen hafta Yalova'daki mitingde; Gökbakar'ın bu sözlerine atıfta bulunarak; "Biliyorsunuz çok başarılı filmler yapan genç bir yönetmenimiz var; Şahan... Şahan da bir açıklama yapmış. Diyor ki; Recep İvedik işte 'o'dur! Yani maganda Recep İvedik'tir diyor. Bakıyorum, cuk oturmuş!" Konu böylesine 'siyasi' boyut kazanınca da önceki akşam Star TV Ana Haber Bülteni'nde Uğur Dündar'ın konuğu oldu Şahan Gökbakar. Canlı yayında da kahkaha atarak "Yaktın beni Baykal" dedi. Gökbakar bununla da kalmadı; iki lidere meydan okudu: "Ben birçok skeç yaptım, birçok tipleme yaptım ama bunların hiçbirinde, politik ve siyasi göndermeler, politik ve siyasi mizah tarzını kullanmadım. Tabii şimdi ortam gergin, seçim arifesi... Birbirleriyle de çekişmeleri var liderlerin. Beni de bu çekişmenin içine kattılar. İstedikleri televizyonda; tüplü, plazma, LCD fark etmez... Gelsinler karşıma PlayStation maçı yapalım! Hodri meydan! Yürekleri varsa gelsinler karşıma!"

İVEDİK, MAGANDA MI?
Bu esprili açıklamalar sırasında Uğur Dündar, "Recep İvedik gerçekten maganda mı?" diye sorunca da Gökbakar, şunları söyledi: "Aslında Recep İvedik belirli bir kesim tarafından böyle algılandı. Aslında Recep İvedik, çok farklı yönleriyle var olan bir karakter. Yani sadece belirli bir yönüyle insanları etkilemiş olması imkansız! Sadece maganda ve o magandanın yaptığı espriler veya kabalıkları insanlar sevmez. Bence Recep İvedik maganda değil, kaba saba davranışlar yapıyor, sinirli hareketler yapıyor, argo kullanıyor, beri yandan da son derece onuruna, gururuna düşkün bir insan. Sokakta bulduğu bir cüzdanı götürüp sahibine verecek kadar dürüst."

KİMSEDEN ETKİLENMEDİM
Kimseyi eleştirmek için bir şey yapmadığının da altını çizen Gökbakar konuşmasına şöyle devam etti: "Ben Recep İvedik'i yaparken ne Tayyip Bey'den, ne başka bir politikacıdan, ne başka bir siyasi görüşten veya oluşumdan etkilendim. Veya onu yermek ya da eleştirmek adına da bir şey yapmadım. Hiçbir skeçte böyle bir şey yapmadım. Dolayısıyla da benim bu cumhuriyeti, bu ülkeyi seven bir insan olarak bir siyasi görüşüm vardır. Ama bunu ben sandıkta belirtirim ve sandıkla benim aramda kalır."
Haberin fotoğrafları