kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
ATİLLA DORSAY

Dostlarımın albümleri - Devam

Banu'yu o yıllarda (yani 70'lerde) tanırdım.
Dost olduğum Yurdatapan kardeşler ve Attila Özdemiroğlu 'çetesi'nin bir üyesiydi.
Çok genç yaşta atıldığı müzikte böylesi bir cemaatle tanışıp kaynaşmak, onun için şans olmuştu. Unutulur, Ölsem de Bir Kalsam da Bir gibi şarkıları anında klasik olmuştu. Ama geçen yıllar da, onun ne denli görkemli bir sesi ve yorumu olduğunu unutmuşum. Ossi Müzik/Balet Plak'ın çifte albümü ilaç gibi geldi.
Hayatımıza yeniden hoşgeldin, Banu.
Lale Belkıs'ı insan olarak, sanatçı olarak ne kadar sevdiğimi ise SABAH okurları hatırlar: Onunla yaptığım uzun bir pazar söyleşisinde (ki Sinema ve Unutulmayanlar kitabıma girmiştir) Lale'nin manken, şarkıcı, besteci, söz yazarı, sinema-tiyatro oyuncusu, ressam ve yazar olarak çok yönlülüğüne ve bitmeyen enerjisine hayranlığımı belirtmiştim.
Sinemamızın bu unutulmaz 'kötü kadını' da sesini bize yine çifte bir CD'de hatırlatıyor. Ve bu iki albüm, pop tarihimize ışık tutuyor. (Ossi Müzik) Ve de, Müslüm Gürses. Sandık adlı son albümünde yine en 'cool' arabesk yorumcumuz olduğunu gösteriyor. İyi seçilmiş birbirinden güzel şarkılara yeni bir ömür katıyor. Hele o Ceza ile birlikte söylediği İtirazım Var. Bu şarkıda, aslında asla bir araya gelmemesi gereken müzik türleri, yani Batı tarzı pop, arabesk, Türk usulü piyanist-şarkıcı yorumu ve de 'rap' bir araya geliyorlar. Sonuç: Görkemli bir sentez, harika bir parça.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın