kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Dikkat Şahan yanılabilir!

Alın size yeni bir Recep İvedik-Şahan Gökbakar haberi. Şimdi Şahan püskürmesin ama gerçekler bunlar... Şahan Gökbakar 'Recep İvedik' karakterini bir internet haberinden kalkarak yaptığını açıklamıştı ya; korkarım ortada 'ufak' bir yanlış anlaşma var. Şahan yanılıyor! Kim bilir belki yanıldığını biliyor belki de bilmiyor ama İvedik karakterinin kaynağı Milliyet'in eski mizah köşesi; 'Serin Duruş'u Alper Mestçi'nin bir yazısı. Şahan'ın sandığı gibi bir internet haberi değil, bir mizah yazarının yazısı yani! Alper Mestçi'nin yazısını aynen aktarıyorum: "Üst kattan her Allah'ın günü bakkala sarkıtılan sepete uyuz olan ve geçen gün sepetin ipini tuttuğu gibi çekip üst katında oturan Münevver Yüzeroğlu'nu 4'üncü kattan aşağıya düşüren Recep Gürcan az sonra canlı yayınımızda olacak... Bir aksilik çıkmazsa, boynu kırıldığı halde mucize eseri hayatta kalan Münevver Yüzeroğlu da evindeki yatağından canlı yayınımıza bağlanacak... Münevver Yüzeroğlu o gün bakkala ne sipariş verdi? Sağlam sepet ipi, nereden alınmalı? Köşem Bakkaliyesi sahibi Bakkal Hamza ve tuhafiyeci Meral Züncercan birazdan canlı yayında..."

YARATICILIĞA SAYGI!
Yazı 11 Nisan 2004'te Milliyet'te yayınlandı (üşenmeyen arşive baksın) bu bir! Yazı tarihi Şahan Gökbakar'ı tanıdığımız 'Dikkat Şahan Çıkabilir'in yayına girmesinden bir yıl öncedir, bu ikii! Alper Mestçi ile Şahan Gökbakar 'Dikkat Şahan Çıkabilir'de birlikte çalışmışlardır ve Şahan Gökbakar karakteri ilk ortaya çıkaranın Mestçi olduğunu ille de biliyordur. Bu da üç! Kendisi neden eski çalışma arkadaşının yarattığı bir karakteri internet haberi olarak yansıtma ihtiyacı duyuyordur, bilinmez. Hadi bakalım, oturup cevap bekleyelim. Emeğe ve yaratıcı fikre saygı dileyelim.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın