kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Medyadaki yargısız infaz

Taraf Gazetesi yazarı, gazeteci Pakize Barışta, Deniz Seki'nin tutuklanmasıyla ilgili yazılarımdan sonra bana çarpıcı bir e-mail gönderdi. Ben de Barışta'nın görüşlerini sizlerle paylaşmak istedim. Medyadaki yargısız infaz konusunu biraz düşünelim, ne dersiniz?

KORUMA ALTINA ALMALI
"Deniz Seki ile ilgili yazılarınız için sizi kutlarım... Medya, aynı suçtan tutuklanan diğer kişileri değil de, sadece Deniz Seki'yi öne çıkararak, toplumda, kamu vicdanında bir yargısız infaz yarattı ki; bu gerçekten çok üzücü. Düşünecek olursak aynı tarihte aynı suçtan gözaltına alınanlardan hangisini tanıyoruz, içlerinde işadamları, işadamlarının çocukları olduğu söyleniyordu, adları açıklandı belki ama onların kimliklerini, ne yaptıklarını biliyor muyuz? Medyanın aynı şekilde ve aynı yoğunlukta onları da gündeme getirmesi gerekmez miydi? Bir protest eleştirel bakış konulacaksa ortaya, ben bunun üzerinde duruyorum. Çünkü bunun hem Deniz Seki'ye, hem de böyle durumlarda hep fazlasıyla öne çıkarılan ünlü kadınlara bir faydası olur. Deniz Seki'yi tanımam, ne yapmıştır ne kadar yapmıştır bilmiyorum, zaten bu da adaleti ilgilendirir, bizi değil; konu yargıda olduğu için onun haklılığı ya da haksızlığı üzerine konuşmak doğru da olmaz. Benim üzerinde durduğum, medyada neden sadece onun bu kadar öne çıkartıldığı ve diğerlerinin onun arkasında kaldığı konusudur. Son zamanlarda yaşadıkları ve kırılgan hali, onu böyle bir meselede çok kolay bir kurban haline getirmiş olabilir tabii. Medyanın gündemde tuttuğu bu yargısız infaz hali, adaletin de objektif olarak yerine getirilmesinde bir engel değil mi? Zira adaleti uygulayacak insanlar da medyanın bu infazından psikolojik olarak etkilenebilirler. Nasıl biz yargıdaki bir konu üzerinde fikir yürütemiyorsak, medyanın da Deniz Seki durumunda olanları bu derece öne çıkarmaları engellenmeli, onlar da koruma altına alınmalı diye düşünüyorum."
Pakize Barışta


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın