kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kadın personele ücretli doğum izni geliyor

ANKA
Giriş Saati : 02.03.2009 20:15
Güncelleme : 02.03.2009 22:33
Yeni Haber
Adalet Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin kararname Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı 3 saat sürdü. Hükümet Sözcüsü Çiçek, toplantı sonrası açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtlardı. Çiçek, sözleşmeli personele 'doğum' ve 'askerlik' kolaylığı sağlayan kararname Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını ve yeni düzenlemeye göre sözleşmeli kadın personele 16 hafta ücretli doğum izni verileceğini belirtti.

Çiçek, "Sözleşmeli personelin askerlik dönüşü yeniden işe alınabilmesine imkan getirilmektedir. En az 1 yıl görev yapmış olmak şartıyla karşılıklı görev yeri değişikli yapılabilmesine imkan sağlanmaktadır. Sözleşmeli kadın personele doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta ücretli doğum izni verilebilecektir" dedi.

Çiçek, bir soru üzerine de şunları söyledi:

"İmzaya açılan kararname Adalet Bakanlığı ve bu kapsama giren bakanlıkları kapsıyor. Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı gibi ihtiyaç duyulan yerlerde sözleşmeli personel çalıştırılabilecek. Zaten Milli Eğitim'de var. Bir kısım bakanlıkta var. Adalet Bakanlığı'nda ilk kez oluyor. Hem zabıt katibi hem infaz memuru olarak görev yapanların hepsinin 657 sayılı kanuna göre açıktan ataması yapılıyordu. Verilen kadrolar yeterli olmadığı için sözleşmeli çalıştırmak o hizmetlerin görülebilmesi bakımından daha etkin, daha verimli olacak. Bir de kadro sıkıntısı olmayacağı için ilave imkan getirilmiş olacak. Bakanlıkların ve kurumların ihtiyaçlarını daha süratli karşılama imkanı var. Yapılacak alımlarda kurumlarda ayrıca sınav yapılarak, sözleşmeli de olsa 657'ye tabi personel hangi usulle alınıyorsa burada da benzer usulle ve sınavla alım yapılacaktır."

Çiçek, Elmadağ Hasanoğlan'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzalanarak, TBMM'ye sevk edildiğini bildirdi. Çiçek, akademinin Elmadağ Hasanoğlan'da temelinin atıldığını ancak inşaatının yarım bırakıldığını belirterek, inşaatın tamamlandığını, şu anda eğitim-öğretim yapılabilecek konuma geldiğini kaydetti. Yasayı en kısa sürede yasalaştırmayı hedeflediklerini belirten Çiçek, "Böylece eskiden de enstitünün de bulunduğu, eğitim-öğretime katkısı bulunmuş bir merkezde faaliyette bulunmuştur. Akademinin kurulmasıyla birlikte öğretmenlerimiz başta olmak üzere eğitim yönetimi ve denetimi alanlarında görev alacak ve halen çalışmakta olan personele gelişmeler ışığında, meslek içi eğitimleri dahil, eğitim faaliyetlerine akademi çerçevesinde devam edilmiş olacaktır" dedi.

BAKANLAR KURULU TOPLANTI SAATİ

-Bir gazetecinin Bakanlar Kurulu'nun son bir aydır toplanmadığını, bugünkü toplantının ise 3 saat gecikmeyle başladığını hatırlatarak, bir gazetecinin "Seçime 27 gün kaldığı göz önüne alındığında parti çalışmaları hükümet çalışmalarının önüne mi geçti?" diye sorması üzerine şunları söyledi:

"Önemli olan bu toplantıların yapılmasıdır. Saat 11'de toplanması ne Anayasa, ne yasa emridir. Bunu biz kendimiz kararlaştırıyoruz. Kaldı ki bu konularda şekilci düşünmek son derece yanlıştır. Devletin işleyişi bakımından her türlü kararlar Bakanlar Kurulu'nda alınmıyor. Teknolojik imkanları hesaba kattığınızda bu kararlar her zaman alınmaktadır. Seçim Türkiye'de ilk defa yapılmıyor. Bütün seçim dönemlerinde devletin faaliyetleri yürür. Bundan bir maksat aramak ne doğrudur, ne de böyle düşünmek çok gerçekçidir. Benim görev yaptığım eski hükümet dönemlerinde Bakanlar Kurulu toplantıları akşam 7'de yapılırdı. Şimdi o zamanda gece karanlığında niye toplantı yapıyorsunuz diye sormanız gerekirdi, gündüzün aydınlığı dururken."

YAZ SAATİ UYGULAMASI 29 MART'TA BAŞLIYOR

-Yerel seçimlerin yapılacağı günü de hesaba katarak, YSK'nın da bilgisi dahilinde yaz saati uygulaması 29 Mart günü başlamış olacağını belirten Çiçek, "Seçimlerin yapıldığı gün yaz saati uygulaması başlayacak. Yaz saati uygulamasına 29 Mart'ta başlanacak. Gün ışığından daha fazla yararlanma ve elektrik tasarrufu nedeniyle bu kararname yılda iki kez yayınlanırdı. Dolayısıyla yaz saati uygulaması 29 Mart sabahı başlanacak" dedi.