kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li Ekinci, Erdoğan'a intiharları sordu

Giriş Saati : 02.03.2009 15:25
Güncelleme : 02.03.2009 20:15
Yeni Haber
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekinci, Başbakan Erdoğan'a ülkemizde de derinden hissedilen küresel ekonomik kriz dolayısıyla yaşanan intihar olaylarının oranını sordu. Son 5 yılda kapanan iş yeri sayısını ve buna paralel olarak işsiz kalanların oranlarını da soran Ekinci, AKP'nin bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için aldığı somut önlemlerin neler olduğu sorusuna da cevap istedi.

Ekinci, Erdoğan'ın cevaplaması için verdiği soru önergesinde, son yıllarda giderek ağırlaşan ekonomik durgunluğun tüm dünyayı etkisi altına aldığını hatırlatarak, ülkemizde de peşpeşe iflas eden iş yerleri bulunduğunu, toplu işten çıkarmalar yaşandığını söyledi.

Ekonomideki bu olumsuz tablonun işsizliğin artmasına, iş adamlarının intihar etmesine ve kapkaç olaylarının artmasına neden olduğunu belirten Ekinci'nin ilk sorusu, "Ülkemizde son 5 yıl içinde kapanan iş yeri sayısı nedir? Yıllara, sektörlere ve illerimize göre dağılımı nedir?" şeklinde oldu.

CHP Gaziantep Milletvekili Ekinci, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması için şu sorulara cevap istedi:

"Son beş yıl içinde kaç kişi işini kaybetmiştir? Sektör ve yıllar bazında dağılımı nedir? İşini kaybeden vatandaşlarımızdan kaçı işsizlik ödeneğinden faydalanmıştır?" Son 5 yıl içerisinde meydana gelen hırsızlık, kapkaç ve diğer suçların sayısı ve illerimize göre dağılımı nedir? Son 5 yıl içinde resmi kayıtlara göre intihar eden ve cinnet geçirerek kendisine ve yakınlarına zarar veren yurttaşlarımızın sayısı nedir? Yıllara ve illerimize göre dağılımı nedir? Son 5 yıl içinde kırdan kente göç oranı nedir? İllere göre dağılımı nedir? Göç eden bu nüfusun yüzde kaçı iş bulabilmiştir? Ekonomik tablonun yarattığı bu olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik olarak aldığınız somut önlemler nelerdir?"

(ANKA)