kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Beni çaldılar" diye "bağıran" bilgisayar

Giriş Saati : 02.03.2009 11:55
Güncelleme : 02.03.2009 23:31
Yeni Haber
Son yıllarda hırsızların en çok tercih ettiği, "yükte hafif pahada ağır eşya" arasına giren dizüstü bilgisayarların çalınmasının önlenmesi amacıyla geliştirilen yeni program, sahibinin bilgisayara yazılı ve sesli mesaj yüklemesine olanak sağlayacak. Böylece bilgisayar açıldığında, ekranda "Bu bilgisayar çalınmıştır" mesajı belirecek ve istenirse "Ben çalındım" diye ses çıkaracak.

Çalıntı dizüstü bilgisayarların izini sürmek üzere hazırlanan programın ardından, "Front door Software" adlı şirket tarafından geliştirilen bu yeni programın, dizüstü bilgisayar hırsızlarının işini zorlaştıracağını ifade eden uzmanların verdiği bilgiye göre, sistem şöyle çalışıyor:
Bilgisayarın sahibi bir internet sayfasına girerek önce kayıt yaptıracak. Bu kayıt sayesinde bilgisayar açıldığı anda ekranda "kayıp ya da çalıntı" ibaresi çıkacak. Bilgisayarın sahibi isterse sesli mesaj alternatifini de kullanabilecek ve bilgisayarın gönderilecek komutla, açıldığı an çevreye "Bu bilgisayar çalınmıştır" mesajı yayması sağlanabilecek. Mesajın 30 saniyede bir tekrarlanması da mümkün olacak ve hırsız bilgisayarı açıp kapatsa da buna engel olamayacak.

Programın fiyatının 29,95 dolar olduğu belirtildi.

İngiltere'de hırsızlık vakaları giderek artarken, sadece 2006 yılı boyunca başkent Londra'da çalınan dizüstü bilgisayar sayısının 15 bin olduğu bildirildi.

AA