kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğalgaz indirimi yolda

AA
Giriş Saati : 02.03.2009 14:43
Güncelleme : 02.03.2009 15:23
Yeni Haber
BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk Düzyol, ''Doğalgazda mayıs ayında ciddi bir indirim yapabileceğimizi şimdiden öngörüyoruz'' dedi.

Düzyol yaptığı açıklamada, doğalgaz maliyetlerinin ithalat kontratları çerçevesinde üçer aylık dönemler itibariyle değiştiğini, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararıyla 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girmiş olan maliyet bazlı fiyatlandırma çerçevesinde de birer aylık gecikmelerle birlikte vatandaşa bu maliyetlerdeki değişimlerin pozitif ya da negatif yönde yansıtıldığını söyledi.

Petrol fiyatlarının düşük seviyelerde kalmaya devam etmesi nedeniyle mayıs ayında doğal gazda ciddi bir indirim yapabileceklerini ifade eden Düzyol, ''Tabii yapılacak olan indirimin oranı döviz kurlarına da bağlı olacak. Netice itibariyle doğal gaz ithal ettiğimiz bir ürün. Dolayısıyla dolardaki hareketlenme çok fazla artış yönünde olmaz ise vatandaşlarımız mayıs ayından geçerli olmak üzere bu maliyet avantajlarından istifade etmeye başlayacak'' diye konuştu.

Doğalgazda yapılacak indirimin oranı konusunda şu anda bir şey söylemesinin uygun olmayacağını belirten Düzyol, ''Mayıs ayını bekleyeceğiz. Nisan sonuna kadar satış rakamlarına bakmamız lazım. Maliyet bazlı fiyatlandırma politikası çerçevesinde maliyetteki düşüşü olduğu gibi yansıtacağız vatandaşımıza'' dedi.

SEÇİM YATIRIMI ELEŞTİRİLERİ

Doğalgaz fiyatlarındaki indirim konusunda zaman zaman 'seçim yatırımı yapılıyor' şeklinde eleştiriler yapıldığına işaret eden Düzyol, şöyle devam etti:

''Seçim yatırımı yapıyor olsaydık Mart ayı başından itibaren geçerli olacak şekilde yapardık bu indirimi. Biz maliyet bazlı fiyatlandırma çerçevesinde satış fiyatlarımızı belirliyoruz. Onun dışında fiyat indirimlerinde herhangi bir amaç taşımıyoruz. BOTAŞ'ın bir kamu kuruluşu olduğu, herhangi bir siyasi amaçla hareket edemeyeceği tüketicilerimiz tarafından gayet iyi bilinmelidir, öyle anlaşılmalıdır.''