kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
LOTUS, 3 TEKERLEKLİ ZAP ALLIAS ADLI ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ GEÇEN YIL TANITMIŞTI.

Elektrikli otomobiller geliyor

AA
Giriş Saati : 13.02.2009 13:58
Güncelleme : 13.02.2009 14:17
Alman otomobil firması Volkswagen, Japon elektronik şirketi Toshiba ile elektrikli otomobil geliştirilmesi ve üretimi konusunda işbirliği yapacağını açıkladı.

Volkswagen'ın güvenli ve geniş kitlelerin ulaşabileceği elektrikli otomobillerin en büyük üreticisi olma isteğini gerçekleştirebilmesi için Japon Toshiba özellikle motorların geliştirilmesi alanında yardımcı olacak.

Volkswagen'dan yapılan açıklamaya göre, dün bir niyet mektubu imzalayan ortakların işbirliği, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi olan Volkwagen'ın piyasaya çıkarmak istediği halen konsept halindeki yeni aile otomobilleri için elektrik motorlarının ve elektronik cihazlarının geliştirilmesini kapsıyor.

Hedeflerini ''sıfır CO2 salan, hesaplı ve güvenli elektrikli araçların seri üretiminde çözümler önerecek en büyük otomobil üreticisi olmak'' şeklinde açıklayan Volkswagen'in Başkanı Martin Winterkorn, ama bunun hemen yarın olacak bir şey olmadığını, herkes için elektrikli otomobilden önce araştırma ve geliştirmede özellikle lityum-iyon bataryaları teknolojisi alanında daha çok çalışmak gerektiğini kaydetti.

Dünyanın birçok otomobil üreticisi gibi elektrikli otomobil konseptleri bulunan Alman şirketlerinden Daimler ve Volkswagen ilk modellerini 2010'da piyasaya sürmeyi planlarken, BMW de şehir modeli "Mini" için elektrikli motoru test etmeyi sürdürüyor.