kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Levent Tüzemen

Maça giderken ölüp ölüp diriliyoruz!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
01.03.2009
Spor yazarı Levent Tüzemen anlatıyor: ..
Sspor yazarı Levent Tüzemen, maçlar nedeniyle sık sık uçağa binmek zorunda olan spor dünyasındaki uçuş fobisini anlattı: "Bende de uçuş fobisi var. Maçlara giderken ölüp ölüp diriliyorum. Uçağa binmeden dualara başlarım, kelime-i şahadet getiririm... Zaten birkaç gece önceden uykularım kaçar. Uçak biraz sallansa, kesinlikle yerimden kalkamam. Heyacanımı yatıştırmak için garip projeler geliştiririm. Suya rahat iniş yapsın diye uçakların altına kızaklar yerleştirilsin diye düşünürüm. Tepesine paraşütler eklensin isterim. Kalkarken mutlaka gözlerimi kapatırım, hep saate bakarım. Hep 'Exit'in önünde oturmak isterim. Koridor seçerim, çünkü dışarı bakamam. Türbülans olursa, tepeden aşağı sırılsıklam terlerim ama öyle böyle değil, yağmurdan ıslanmış gibi... Hani, 'Uçakları tanıyın, uçuş korkunuz geçer' derler ya, ben tanırım ama hiç işe yaramaz.

Cüneyt Tanman gece uçağa binmez
Bir gün Adana'ya gidiyoruz. Denizin üzerinden bir türlü yükselemiyoruz. Yanımda Cüneyt Tanman var. Onda da uçuş fobisi vardır. Pilot, "Sağ motorda arıza var, geri dönüyoruz" diye anons etti. Ben kireç gibi olmuşum. "Allah ölüyoruz" dedim. Cüneyt de çok korktu. Mesela o, gece hiç uçağa binmez.

Hasan Şaş'ın korkusunu artık herkes biliyor
Hasan Şaş da uçaktan çok korkar. Bir kere Mısır'a gidiyoruz. Uçakta film gösteriliyor. Filmde telefon çalıyor, Hasan bağırıyor "Kapatın telefonları" diye... "Filmden" dedim. "Onu da kapatın" diye tutturuyor. En ufak bir sarsıntıda ben deliler gibi bağırırım, "Allah Allah" diye. Bu öyle bir korktu ki! Bir gün Japonya'ya gitmem gerekiyor, çareler araştırıyorum, 'iğne yapsınlar, uyandığımda bir şey hatırlamayayım, inmiş olayım' diye. Yok tabii...

Erman Toroğlu çok rahattır
Erman Toroğlu hiç umursamaz. Uçak sallanıyor mu, türbülans mı var umrunda olmaz. Başını koyar, bir güzel uyur. Oğuz Toksin de çok korkar. Bir kere Trabzon'a maça giderken uçak pisti pas geçti, ölüyordu korkudan. İnince bütün gün yattı uyudu.

Süleyman Seba hiç uçağa binmez
Süleyman Seba hiç uçağa binmez. Maç nerede olacaksa, yurtdışı maçlarına bile, birkaç gün önceden karayoluyla giderdi.

Adnan Sezgin hasta oldu
Adnan Sezgin daha uçak lafını duyar duymaz bembeyaz olur. Bu uçak kazası, korkusunu iyice artırdı.