kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Dvd ekranı

YAVUZ BAYDAR
15.01.2009
Genghis Khan Cengiz Han (Sony BMG)
Film:
* * * Ekstralar:* * * *
Ruslar gibi Japonlar da merak sardı bu Asya fatihine. İki buçuk saatlik bu film, The Mongol gibi, sonradan adı değişecek olan Temuçin'in çocukluğundan başlayan ve tüm kıtayı kasıp kavuran bir imparatorluğun epik/destan anlatımı. Görsellik görkemli, müzikler ise iç bayıltıcı. Savaş sahnelerinde otantik olana özen gösterilmiş. Her halukârda baştan sona ilgiyle izlenen bir çalışma.
Ayrıca 45 dakikalık 'kamera arkası' belgeseli de cabası.

X Files: I Want to Believe X Files: İnanmak İstiyorum (Tiglon)
Film:
* ** Ekstralar: * *
İzleyenleri fena halde ürpertip hayat hakkında derin şüpheler yarattığı için olsa gerek dokuz yıl süren dizinin ardından umumi arzu üzerine gelen bu filmde aynı ruh egemen. Aradan yıllar geçmiştir. FBI ajanı Dana Scully (Gillian Anderson) artık doktor olarak çalışmaktadır. Ajan Fox Mulder (David Duchovny) ise işten elini eteğini çekmiş, gizli bir yerde inizavaya yatmıştır. Ama FBI onları çok özel bir vaka için bir araya getirmeyi başarır. Bir ajan kayıptır ve hayatta olduğundan kuşku duyulmaktadır. Dizi kadar heyecan dolu bir film.

Caramel Karamel (AsSanat)
Film:
* * * * Ekstralar: *
Beyrut, tüm gizemi ve güzellikleriyle, rengarenk dünyası ve insanlarıyla ancak bu kadar sıcak bir dille anlatılabilir. Güzelliği göz kamaştıran oyuncu Nadine Labaki'nin ilk filminde kahramanımız, La Belle adlı güzellik salonu sahibesi Layale.
Evli bir adamla ilişkisi süren Layale'e trafik polisi yakışıklı Yusuf da aşıktır. Salona birbirinden ilginç tipler gelir: Gelin olmaya hazırlanan Müslüman kızı Nesrin, yaşlanmaktan korkan eski oyuncu Jamale, lezbiyenliği 'ima edilen' manikürcü Rima, Yusuf ve Roza çifti... Salon dedikodular ve itiraflar için tam bir uğrak yeridir. Lübnan'ın muhteşem güzelliğinin hakkını tam veren bir film.

Closing the Ring (Tiglon)
Film:
* * * Ekstralar: * *
Oscarlı yönetmen Richard Attenborough'nun yeni filmi pek dikkat çekmedi. Sebebi melodrama yönelmesi belki de.
Michiganlı güzel bir kız, 1940'larda yakışıklı bir pilotla evlenir. Ama büyük savaş araya girer ve pilot İrlanda'da bir tepeye çakılır. Film bu arka plan üzerinde gelişiyor: Yıllar sonra, zarif dul (Shirley Maclaine) pilotun kayıp altın alyansı ortaya çıkınca, peş peşe çarpıcı gerçeklerle yüz yüze gelecektir.
Gerçekler, kendisiyle dargın kızı (Neve Campbell) ve yakın dostu (Christopher Plummer) için de hayatı sarsacaktır. Evet yer yer melodrama kaysa da, olgun oyuncularla dikkat çeken, eli yüzü düzgün bir yapıt. Seveceksiniz.
Haberin fotoğrafları