kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Dvd ekranı

YAVUZ BAYDAR
27.02.2009
Eagle Eye / Kartal Göz (Tiglon)
Film:
* * Ekstralar: * *
Tam bir 'stres' filmi. Soluk soluğa. Bir erkek ve bir kadın, gizemli birer telefon sesi eşliğinde adım adım Washington DC'ye yönlendirilirler. İtaat etmekten başka şansları yoktur. Çünkü attıklar her yanlış adım hayatlarına mal olabilir. Dehşet içinde her hareketlerinin izlendiğini de fark ederler.
Oyuncu/yönetmen DJ Caruso daha önce denenmiş birtakım senaryo parçalarını birleştirip hayli heyecanlı bir bütün kurmayı başarmış. "Aman canım olur mu?" deseniz de bu filmi sonuna kadar izleyeceksiniz.

80 Minutes / 80 Dakika (Sony BMG)
Film:
* Ekstralar: Yok
Bourne Supremacy'nin Berlin'de geçen bir nevi klonu diyebiliriz. Alex North, öyle pek de parlak olmayan bir tip. Doğum gününü kutlamak için evde sevgilisini beklerken 15 bin dolar borçlu olduğu Walter çıkagelir.
'Parayı verirdin vermezdin' derken Walter basar şırıngayı Alex'e. Artık parayı bulmak için tam 80 dakikası vardır.
Getirirse panzehiri ile kurtulacaktır. Bunun üzerine Berlin'de zamana karşı yarış başlar. İyi de filmde fazla ruh yok. Tek bulunan şey, stres.

Boiler Room / Kazan Dairesi (Tiglon)
Film:
* * * Ekstralar: *
Safkan bir 'para para para' filmi.
Kahramanımız Seth Davis, yargıç babası ile yıldızı bir türlü barışmamış, liseden terk, kurnaz bir serseridir. Küçük, illegal bir kumarhane işletirken, orayı ziyaret eden borsacı tiplerin zenginliğinden ilham alıp borsa şirketine girer. Paraya para demez, ama bir müddet sonra yaşanan bu çılgınlığın arkasında hiç düşünmediği bir gerçeğin olduğunu fark edince hayatı darmadağın olacaktır.
Wall Street kadar olmasa da, gerçekçi bir dille paraya tutkunun kalbine neşter atan bir öykü.

Shine a Light (D Home)
Film:
* * Ekstralar: * *
Pek bayıldılar, ama bence ahım şahım değil. Sonuçta, iyi bir sinemacı, artık ahı gitmiş vahı kalmış bir grubu, NY'un ünlü Beacon Theatre'ında çekmiş. Tabii ki şarkılar karşı konacak gibi değil, ama ne Mick Jagger ne de Keith Richards eski konserlerdeki gibi. Ben bunun yerine, tüm zamanların en iyi belgesellerinden biri olan Gimme Shelter'ı tercih ederim.
Gene de, bu zombilere hayat üflemek için gösterdiği görsel çabalar nedeniyle Scorsese'yi tebrik ediyorum.
Haberin fotoğrafları