kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Krizdeyim yetiş Rahşan!

Al al al, paraları paraları, saç, saç, saç! E nereye kadar! Topluca krizdeyiz. İşler kesat yani. Ay sonu ite kaka geliyor, kimilerinin borçları birikiyor, kredi kartları ağzına kadar tıkanıyor, topla-çıkart-çarp-böl hadisenin içinden çıkılmıyor. Meğer bu işlerin de bir yönetimi varmış. İstersen, kafayı çalıştırır paranı doğru kullanırsan, krize girmeden krizden çıkabilirmişiz canım okur. Valla sevgili arkadaşım Rahşan Gülşan evinize bir gelsin de görün. Kanaltürk'te hafta içi her gün 19.45'te bir programa başladı Rahşan, 'Krizdeyiz'. Dur bakayım dedim, bizim eski üçüncü sayfa köşe ortağı ne işler karıştırıyor.

ÇORAP HASTALIĞI
Özetle program şu: Her hafta üç aile yarışıyor. Rahşan onların aylık ve yıllık giderlerini hesaplıyor. Sonra gereksiz harcamalarını kalem kalem çıkarıyor. Ve bu üç aile bir hafta boyunca kendilerine verilen görevleri yerine getirip, bütçelerini dengede tutmaya çalışıyor. Haftanın sonunda en iyi bütçeyi yakalayan aile ödülü kapıyor. İzliyorum, gülüyorum sonra bir şey oluyor! Ana! Elaleme güleceğine, sen kendi haline bak kızım Ayşe! Uyan, uyan kızım Ayşe! Program dürtüyor ve bir anda hesaplayasım geliyor gereksiz harcamalarımı. Misal evde asla yemek pişirmiyorum. Sebep? 1. Üşeniyorum. 2. Yalnız başıma yemek pişirmek içimden gelmiyor. Sonra çorap alma hastalığı var bünyemde. Bir insan çorap sayısını bilmez mi? Buyurun benim! Kozmetiğe, kuaföre ve taksilere harcadığım para da bir acayip. Ne yaptığımın farkında mıyım? Hayır! Şikayetçi miyim? Evet! Peki nasıl çözeceğimi biliyor muyum? Maalesef hayır! O zaman diyorum ki, yetiş Rahşan! Bir el de arkadaşına var. Krizdeyim, krizdeee...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın