kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Tuzlu bisküvi

Bir kapta yumurta, yağ, süt, un, kabartma tozu, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi yoğurun. Hamuru düz bir zeminde merdane yardımıyla açıp, kareler halinde kesin. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp, 180 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra servis yapın...

MALZEMELER 8 kişilik
*
2.5 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* Susam
* 4 çorba kaşığı süt
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 50 gr. kaşar peyniri
* 1 çay kaşığı pulbiber


Hasanpaşa köftesi

Soğanları robotta çok ince kıyıp, tavuk kıymasının üzerine ekleyin. Ekmek içlerini suda bekletip sıkın. Harcın üzerine ekmek içini karabiber ve tuzu ekleyip, yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve kase şeklinde köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak bir kapta ezin. Süt, yağ ve yumurtayı karıştırıp, patatese ekleyerek püre haline getirin. Pişen köftelerin ortalarına hazırladığınız püreden koyun. Sos için; tüm malzemeleri bir tencerede pişirin. Sosu köftelerin üzerine koyun ve tekrar fırına verip, pürenin üstü kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER 6 kişilik
*
500 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 2 dilim ekmek içi
* Tuz
* Karabiber
İçi için:
* 4 adet patates
* Tuz
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 çorba kaşığı tereyağı
Sosu için:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı un
* 1.5 su bardağı su


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın