kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte süper hızlı internetin fiyatı

AA
Giriş Saati : 24.02.2009 14:55
Güncelleme : 24.02.2009 18:09
Koç.net, Türkiye'de ilk kez, Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan ADSL2 internet bağlantı standardını pazara sunuyor.

Koç.net'in ADSL performansını ve özelliklerini üst seviyeye çıkaran ve tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu 6, 8, 10 Mbps hızlarında ADSL2 'yı, Türkiye'deki kullanıcılar ile ilk kez buluşturduğu belirtildi.

ADSL2 'nin yaklaşık 4 ay sürecek olan kampanya fiyatları, limitsiz olarak, 6 Mbps hız için 39,90 TL; 8 Mbps hız için 44,90 TL; 10 Mbps hız için 49,90 TL olarak belirlenirken, paketler, kampanya sonunda standart tarifede 6 Mbps hız için 99 TL; 8 Mbps hız için 109 TL; 10 Mbps hız için ise 119 TL olarak satışa sunulacak.

ADSL2 'nın tanıtım toplantısında konuşan Koç.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, ADSL markası ''BiRi'' ile girdikleri pazara yeni bir bağlantı standardı getirdiklerini söyledi.

Akarca, ADSL2 internet standardının, bireysel iletişim pazarındaki uzun vadeli hedeflerinin bir ürünü olduğunu belirterek, hizmeti, kendi kurdukları 30 milyon dolar tutarında yatırım yaptıkları teknolojik altyapı sayesinde sunduklarını ifade etti.

Koç.net'in kendi ADSL omurgasını kurmak için yola çıktıklarını vurgulayan Akarca, şöyle konuştu:

''Kendi altyapımız sayesinde, ADSL2 ile kullanıcılara çok daha hızlı ve kesintisiz bağlantı sağlıyoruz, ADSL hizmetimizi çok daha uzak mesafelere ulaştırmış oluyoruz. Türkiye'nin her yerindeki kullanıcılara hızlı ve güvenli internet bağlantısı sunmak için altyapı yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2013 yılına kadar kendi altyapımıza yapacağımız yatırımın miktarı 236 milyon doları bulacak. Koç.net kendi ADSL omurgasını kuruyor. Kendi yatırımlarımız ile ADSL2 standardında Aralık 2009'a kadar, 195 santral vasıtasıyla 4 milyon 850 bin aboneye ulaşmayı hedefliyoruz. Bugün itibariyle yeni sistemde 5 ile hizmet vererek, 2 milyon 300 bin aboneye ulaşabileceğiz.''

Akarca, Türkiye'deki internet hizmetlerine uygulanan vergilerin halen çok yüksek olduğunun altını çizerek, özel iletişim vergisinin düşürülmesi halinde bunu hizmet fiyatlarına yansıtacaklarını söyledi.

''UÇAKLA GİDEBİLECEĞİNİZ BİR YERE UZAY MEKİĞİYLE GİTMEZSİNİZ''

Türkiye'de genelde kullanıcıların 1 Mbps hıza sahip ADSL seçeneklerini kullandıklarını belirten Akarca, yeni hizmetleri ADSL2 'nin, 24-25 Mbps hızlara ulaşabildiğini, ancak ulaşılması istenen bant genişliklerinin bu hıza uygun olmadığını, bu nedenle 6, 8, 10 Mbps hızlarda olmak üzere üç farklı İnternet bağlantı hızını kullanıcılara sunacaklarını bildirdi.

Mehmet Ali Akarca, kullanıcı tarafındaki internet hızının iyi performans için yeterli olmadığını dile getirerek, ''Uçakla gidebileceğiniz bir yere uzay mekiğiyle gitmezsiniz. Biz de genel kullanıcı altyapısına uygun maksimum hızları tüketicilere sunuyoruz'' diye konuştu.

Akarca, BiRi ADSL2 hizmetinin standart ADSL'den farkını ise şöyle açıkladı:

''Data ile aynı anda ses hizmetleri de sağlanıyor. Ses hizmetleri, şehirler arası, uluslararası ve GSM görüşmelerinde yaklaşık yüzde 45 indirim sağlıyor. Biz üçlü ve dörtlü teknolojiye de ulaşmayı hedefliyoruz. Yani ileride televizyona da internete de sabit telefona da aynı cihaz üzerinden ulaşabilecek teknolojiler sunmayı planlıyoruz.

BiRi ADSL2 bağlantı hızları, kullanıcının dosya paylaşımı, dosya indirme ve yükleme sürelerini kısaltırken, oyun, müzik, film gibi içeriklere daha hızlı bir şekilde ulaşmasına imkan veriyor. ADSL2 daha güvenilir ve kesintisiz bağlantı sağlarken, aynı zamanda kullanıcıların enerji sarfiyatında tasarruf yapmasını sağlıyor. ADSL2 , veri aktarım hızını artıracağı gibi kontrol özellikleri ve uyku modu gibi yenilikler de getiriyor. ADSL2 İnternet bağlantısının en önemli özelliklerinden biri ise santrale olan uzaklıkların genişlemesi. Ayrıca ADSL2 standardı Yüksek Çözünürlük Sunan Televizyon Yayını (HDTV) gibi yüksek kaliteli teknolojilere de altyapı sağlıyor.''

Koç.net Genel Müdürü Akarca, BiRi ADSL2 paketlerinin, 3 bin 500'den fazla Arçelik, Apple Premium Store, Beko, Keysmart ve Koç.net hizmet noktalarında kullanıcılara sunulduğunu belirterek, ADSL2 hizmetini ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana olmak üzere 5 ilde daha sonra da 15 ilde tüketicilerle buluşturacaklarını bildirdi.