kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Deniz Seki sürünsün mü?

Tabii çok kolay kalemi eline alınca... Çok kolay kendini onun yerine koymayınca. Hemen notunu verirsin onu anlamaya çalışmayınca. Asmak, kesmek, "Cezası verileee" demek gerçekten çok kolay. Milliyet'te geçen hafta Sabanur Kıraç arkadaşımız bir yazı çiziktirmiş. Hızını alamamış, dalmış Deniz Seki'ye... Özetle şöyle yazmış Sabanur Kıraç: "Deniz Seki sürüm sürüm sürünsün, düştü bir daha da kalkamasın. Gençler ona bakıp da, kokain içenlerin hayatı ballı lokma tatlısı gibidir, bu işlerden sıyrılmak bebek işidir zannetmesin. İşleri iyi gitmesin, sürünsün, perişan olsun." Ve ekliyor: "Öyle cici kıyafetler giyip, pahalı arabalara biniyorsan hata yaptın mı, bedelini en fazlasından ödeyeceksin..."

BELİNİ DOĞRULTAMASIN
Ben de okurken buzz kesiyorum. Bu eleştiri değil, bu bangır bangır hainlik. Kötü niyet! Tamam! Deniz Seki bir hata yaptı. Zaten uzun zamandır hataları zincir misali, ardı arkası kesilmiyor. (Belki bizim hata gördüğümüz, onun hayat imtihanıdır ya, o da ayrı konu...) Son bombası da kokainden tutuklanmak oldu. Oldu da "Sürünsün, bir daha belini doğrultamasın ki, cümle aleme ders olsun" demek; hangi vicdandan gelir onu bilemiyorum. Bir kere şurada anlaşalım mı sevgili okur: Kimse Deniz Seki'ye bakıp da, uyuşturucuya özenmez! Hani Sabanur'un dediği gibi gıpta edilesi bir yaşamı yok ki Deniz'in. Bunu beş yaşındaki çocuk bile anlar! Deniz uzun yıllardır acı çeken bir kadın. Hüsnü'yle ilişkisi mi, şişmiş gözleri ve yorgun bedeni mi, gözlerini kaçırarak konuşmaya başlaması ve finalde de kokainle yakalanması mı özendirecek gençleri? Yapma Sabanur! "Deniz sürünsün istiyorum" diyorsun, diyebiliyorsun. Deniz zaten uzun zamandır nasıl da sürünüyor görmüyor musun? Görmüyorsan, üşenmeyip 'Sahici'den bir tane şarkısını koyup dinlemen yeterli, onun ruh seyrini anlaman için. Ona kulak versen hem anlar, hem sever hem de o kadar üzülürsün ki... Çok merak ediyorum, sırf ünlüler diye, ünlüleri niçin bu kadar yargılıyoruz? Onların da boşlukları, çelişkileri, gözyaşları ve zaafları olamaz mı? Onlar uzaylı mı? Hata yapmadan insan kendini yakalayamaz ki. Onları kayırmak neden? Bu 'örnek olacaksın kardeşim' baskısı neden? Keşke son albümünden bir şarkıyı koyup dinleseydin Deniz'in...

SİL BAŞTAN BAŞLARSA...
Hayatta asla, asla dememeli sanki. Bir şeyin altını çok fazla çizmemeli. Yarın ne duruma düşeceğini, hangi ruh hallerine savrulacağını bilemezsin. Deniz Seki sürünsün! Peki sürünsün! Onun sürünmesi, uyuşturucudan tüm gençleri uzak tutacaksa sürünsün. Ama yok böyle bir şey! Bence Deniz'e "Sürünsün" çekmek kolay, ben şöyle demek istiyorum: "Deniz özüne dönsün!" Onun asıl şimdi desteğe ihtiyacı var. Şimdi ayağa kalkma zamanı, tam da dibe vurmuşken. Asıl sürünmez, dimdik durmayı ve arınmayı başarırsa, sil baştan hayata başlarsa bak gör o zaman nasıl da iyi bir örnek olacak gençlere. Ruhu yara bere içinde kalmış güzel Deniz iyi olsun inşallah!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın