kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yeni hayata 8 ay sonra ilk adım...

Yalçın BEL SABAH
21.02.2009
Ağrı'da, yüksek gerilim hattına kapılıp kol ve bacaklarını yitiren ve SABAH'ın Türkiye'ye tanıttığı iki kuzen, protez bacaklarıyla dün ilk kez sokakta yürüdü..
Yüksek gerilim hattına kapılıp kol ve bacakları kesilen Barış (12) ve Mehmet (11) yeni hayata doğru ilk adımlarını attı. SABAH'ın "Ellerinizden öpemezler" haberi üzerine hayırseverlerin kucak açtığı 2 kuzen, protez bacaklarıyla 8 ay sonra ilk kez yürüdü. Elektrot elleriyle de sandviç ve bisküvi yedi. Geçtiğimiz ağustosta Ağrı'nın Günyolu Köyü Kırık mezrasında, sarkan yüksek gerilim hattına takılıp çarpılan Barış ile Mehmet'in dramını, SABAH Kurban Bayramı'nda manşetine taşımıştı. İki kuzenini kaderi İzmir'de bulunan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası ile Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin tedavi masraflarını üstlenmesiyle tersine dönmeye başladı. Kuzenler, 18 Aralık günü uçakla İstanbul'a getirilerek Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırıldı. Ardından da Marmara Üniversitesi Protez Merkezi'ne götürüldü. İki kuzenden ilk adımı atan 23 Ocak günü Mehmet oldu. Onu Barış izledi. 20 gün önce kaslarının güçlendirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi'nde yüzme terapileri verilen 2 kuzen, dün de 8 ay sonra ise ilk kez sokağa çıkıp yürümenin keyfini yaşadı. İki kuzen yaklaşık 10 dakika babalarının desteğiyle yürüdü, yorulunca da elektrot elleriyle bisküvi ve poğaçalarını yardım almadan yedi.

DÖNÜŞ 15 GÜN SONRA
Marmara Üniversitesi Protez- Ortez Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Yaşar Tatar da şu bilgileri verdi: "Tedavide ilk ayı bitirdik. Mehmet destek almadan 5- 6 saniye ayakta durup adım atabiliyor. Elektrot elleriyle destek alarak kendi başına yürüyebiliyor. Barış'ın da ayaklarında sıkıntı yok. O da destekle 25 metre yürüyebiliyor." Tatar, iki kuzenin 2 hafta sonra evlerine gidebilecek duruma gelecekleri müjdesini de verdi. Barış ve Mehmet de duygularını, "Rüyada gibiyiz" diye ifade ederken, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın Başkanı Işınsu Kestelli de, "Onları tıpkı arkadaşları gibi okurken, koşarken, oynarken görmek isteriz. SABAH'a çok teşekkür ederim" dedi.
Haberin fotoğrafları