kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Zeytinli ekmek

Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu derin bir kaba alıp, bir kaşık yardımıyla çırpın. Hepsini çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyip, çekirdekleri çıkartılmış zeytinlerle birlikte yoğurun. Dilerseniz uzun bir kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun, dilerseniz poğaça şekli vererek tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Malzemeler
* 1 su bardağı zeytin
* 4 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım limonun suyu
* Kekik
* Nane
* Tuz

* * *
Kaşarlı tepsi köftesi
Bir kaba kıymayı, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içini, kekiği, karabiberi, tuzu, rendelenmiş soğanı koyun ve iyice yoğurun. Bir fırın tepsisini yağlayın. Harcı elinizle bastırarak tepsiye yayın. Kaşar peynirleri küp küp doğrayın, kıymaya gelişigüzel batırın ve 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 500 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 2 dilim ekmek içi
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 100 gr.kaşar peyniri
* Karabiber
* Kekik
* Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın