kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cep telefonları için tek tip şarj cihazı

Giriş Saati : 18.02.2009 13:36
Güncelleme : 18.02.2009 22:48
Yeni Haber
İngiltere'de GSM operatörleri, her marka ve model cep telefonuna uyabilen ve enerji tasarrufu sağlayan bir şarj aleti üretecek...
AB ülkelerinde 30 farklı şarj aletinin kullanılmakta olduğuna dikkati çeken uzmanlar, geliştirilecek tek tip şarj aletinin özellikle nüfusu kalabalık ve her bireyinin değişik marka ve modelde cep telefonu kullandığı ailelerde yaşanan şarj aleti "kalabalığını" ortadan kaldıracağını belirtti.

GSM Operatörleri Birliği tarafından hazırlanan çevre dostu uygulama önerileri arasında tek tip şarj aleti uygulamasının da yer aldığına işaret eden uzmanlar, bu uygulamayla 51 bin ton daha az şarj aletinin üretilip, kullanılıp, sonuçta da çöpe atılacağını tahmin ediyor.

Bu arada, piyasadaki şarj aletlerinin, telefondan çekilse bile prizde bırakılması halinde şarj esnasındaki gibi enerji tükettiğini hatırlatan uzmanlar, geliştirilmekte olan şarj aletinin bu şekilde bırakıldığında enerji tüketiminin yüzde 50 az olacağını ifade ediyor.

Tek tip şarj aleti ile ilgili anlaşmayı İngiltere'de faaliyet gösteren 5 büyük GSM operatörü ve önde gelen cep telefonu üreticilerinin imzaladığı bildirildi.

Söz konusu şarj aletinin bu yıl içinde piyasaya çıkartılması bekleniyor.

GSM Operatörleri Birliği, 2012 yılı itibariyle cep telefonlarının büyük bölümünde tek tip şarj aleti kullanılmasını ümit ediyor.

GSM Operatörleri Birliği sözcüsü Michael O'Hara, tek tip şarj aleti uygulamasının hem çok önemli bir çevre dostu adım olduğunu, hem de müşterilerinin hayatlarına büyük kolaylık getirmesini beklediklerini söyledi.

''Artık kimse etrafta dolaşıp telefonuna uygun şarj aleti aramak zorunda kalmayacak'' diyen sözcü, ''Çünkü bütün telefonlar aynı aletle şarj edilecek'' dedi.

AA