kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şahin: Almanya'dan bilgi alacağım

Giriş Saati : 18.02.2009 12:24
Güncelleme : 18.02.2009 17:40
Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP'nin Deniz Feneri davasının dosyasını Alman makamlarının Türkiye'ye gönderdiği yolundaki iddialarına yanıt verdi ve "Alman makamları, dosyayı Türkiye'ye göndermeden önce, eski bir gazeteci arkadaşa vermişse, Dışişleri Bakanlığı da bu konuda Alman makamlarından açıklama beklemektedir. Alman Adalet Bakanı misafirimiz olacak bu konuyu da kendisiyle görüşeceğim ve bu konuda bilgi alacağım" dedi.

Adalet Bakanı Şahin, Etik Üst Kurulu'nun TBMM ve Adalet Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlediği, "Yasama ve Yargı Etiği Alanındaki Gelişmeler" konusu uluslar arası konferansı gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP'nin önceki gün gündeme getirdiği Deniz Feneri Davası ile ilgili iddialara ilişkin Bakan Şahin, ülkeler birbirlerinden, gazeteciler aracılığı ile değil, aralarında var olan ya da var olması gereken adli yardımlaşma çerçevesi içinde dosya talebinde bulunabileceklerini söyledi. Şahin,"Bunu en iyi bilmesi gereken kişilerden bir tanesi de Meclisin en tecrübeli siyasetçilerinden biri olan ve bir dönem Dışişleri Bakanlığı da yapmış olan Baykal'dır. Baykal, Türkiye'nin bir başka ülkeden isteyeceği bilgi ve belgeyi sadece diplomatik yolla isteyebileceğimizi ve bunun da yolunun Dışişler Bakanlıkları ve diplomatik misyonlar olduğunu çok iyi bilir. Ancak, maalesef CHP ve onun Genel Başkanı her şeyi siyaset malzemesi yaptığı gibi böylesine bir konuyu da siyaset malzemesi yapmaktadır. Eğer Alman makamları Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin istediği dosyayı, Türkiye'ye göndermeden önce CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve eski bir gazeteciye vermişse, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla da Alman makamlarından bu konuda açıklama beklediğimizi ifade etmek istiyorum."

Alman makamlarından bu konuda bilgi isteneceğini de ifade eden Şahin, "Eğer Alman makamları, dosyayı Türkiye'ye göndermeden önce, eski bir gazeteci arkadaşa vermişse, Dışişleri Bakanlığı da bu konuda alman makamlarından açıklama beklemektedir. Alman Adalet Bakanı misafirimiz olacak bu konuyu da kendisiyle görüşeceğim ve bu konuda bilgi alacağım" dedi.

"AVUKATLAR SIZDIRIYOR"

Bakan Şahin bir soru üzerine de, Ergenekon davasındaki bilgilerin avukatların sızdırdığını savundu ve özetle şöyle dedi:

"Yargı mensuplarından acaba böyle bir sızma olmuş mudur, bunun araştırmasını istemiştim. Henüz bunun sonuçları gelmedi. Bir tanesi şu anda Kanada'da bulunan bir kişinin emniyetteki ifade kasetlerinin televizyonlarda aynı anda yayınlanması gerçeği karşısında şaşkına döndüm. Radikal Gazetesi'nde yayınlanan bir görüşme tutanağı ile ilgili bilgilerin nereden temin edildiği ile ilgili, bizim muhabirimiz İstanbul'da bunun İbrahim Şahin'in avukatından aldı denildi. Demek ki bu bilgiler genellikle avukatlardan sızmaktadır. Baro başkanı yargıyı eleştireceği yerde, bu suçu işleyen avukatlar için ne yapıyor? Bu konuda kamuyu aydınlatırlarsa sevinirim."

ÇÖMEZ TÜRKİYE'YE GELMELİ

Adalet Bakanı Şahin, Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez'in İngiltere'ye yerleşmek için başvuruda bulunduğunu hatırlatması üzerine de, "Sayın Çömez kendinden eminse, suç işlemediği düşüncesindeyse Türkiye'ye gelmelidir. Gelerek sorulacak sorulara cevap vermesini tavsiye ederim. Böyle kaçak bir durumda eski bir milletvekilinin, başka bir isimle İngiltere'den oturma izni talebinde bulunmasını kendisine ve kariyerine yakıştıramadım" diye konuştu.

(ANKA)