kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vefatı sevenlerini yasa boğdu

Giriş Saati : 18.02.2009 15:25
Güncelleme : 18.02.2009 21:26
Yeni Haber
Türk tiyatrosunun çınarlarından Gazanfer Özcan, 13 Şubat'tan bu yana tedavi gördüğü hastanede dün akşam yaşamını yitirdi. 78 yaşındaki büyük ustanın ölümüyle sevenleri yasa boğuldu...

UĞURLAMA YARIN

Gazanfer Özcan'ın naaşı yarın Altunizade'deki İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Özcan için yarın saat 10.00'da Haldun Taner sahnesinde tören düzenlenecek.

GAZANFER ÖZCAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* SİZ DE DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZIN

BAŞBAKAN ERDOĞAN, ÖZCAN'IN EŞİ GÖNÜL ÜLKÜ ÖZCAN'A BAŞSAĞLIĞI TELGAFI GÖNDERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan'ın vefatı dolayısıyla eşi Gönül Ülkü Özcan'a bir başsağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakan Erdoğan'ın Gönül Ülkü Özcan'a gönderdiği telgrafta, "Eşiniz, değerli tiyatro sanatçımız Gazanfer Özcan'ın vefatından büyük üzüntü duydum. Sanat dünyamız açısından çok önemli bir kayıp olan merhum Gazanfer Özcan, örnek kişiliği ve sanatçı kimliği ile kadirşinas milletimizin gönlünde her zaman yaşayacaktır. Merhum sanatçımıza Allah'tan rahmet, kederli ailenize, sanat camiamıza ve milletimize başsağlığı dilerim" ifadeleri yer aldı.

SEZER: TÜRK TİYATROSUNUN ÇOK ÖZGÜN BİR OYUNCUSUNU YİTİRMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan'ın vefatıyla ilgili, ''Türk tiyatrosunun çok özgün bir oyuncusunu yitirmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz'' dedi.

Sezer, Özcan'ın vefatı nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

''Türk tiyatrosunun çok özgün bir oyuncusunu yitirmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ömrünü tiyatroya adayan Özcan'ın vefatı, kültür-sanat dünyamız için büyük bir kayıp olmuştur. Sanatçımız Gazanfer Özcan, tiyatro sanatımızdaki üstün oyunculuk gücüyle ve özellikle televizyon dizilerindeki başarılı tiplemeleriyle halkımızın gönlünde taht kurmuştur. Değerli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum. Usta oyuncu Gazanfer Özcan, üstün sanatçılığı ile her zaman gönlümüzde yaşayacaktır.''

GÜNAY: TÜRKİYE, TİYATROYA GÖNÜL VERMİŞ ÇOK DEĞERLİ BİR SANAT ADAMINI YİTİRMİŞTİR

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gazanfer Özcan'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ''Türkiye, ölümüne değin sevdiği işi yapabilecek kadar tiyatroya gönül vermiş çok değerli bir sanat adamını yitirmiştir'' dedi.

Günay, tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajında ''Türk tiyatrosunun büyük ismi Özcan'ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini'' belirten Günay, şunları kaydetti:
''Türkiye, ölümüne değin sevdiği işi yapabilecek kadar tiyatroya gönül vermiş çok değerli bir sanat adamını yitirmiştir.

Ülkemizin güzide sanatçılarından biri olan Gazanfer Özcan, Türk tiyatrosuna yaptığı hizmetler ve kişiliğiyle genç kuşaklar için saygın bir örnektir. Tiyatroya güçlü oyunculuğu ve duruşu ile farklı bir tarz ve anlam kazandıran usta oyuncu Özcan'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, sanat çevremize, bütün milletimize başsağlığı dilerim.''

Günay'ın, Özcan'ın eşi Gönül Ülkü Özcan'a da taziye telgrafı gönderdiği bildirildi.

YAZICIOĞLU:ÖZCAN, TİYATRO VE SİNEMAMIZA YAPTIĞI HİZMETLERLE MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE HER ZAMAN YAŞAYACAKTIR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, dün vefat eden sanatçı Gazanfer Özcan'ın, tiyatro ve sinemaya yaptığı hizmetlerle milletin gönlünde her zaman yaşayacağını belirtti.

Yazıcıoğlu, yayımladığı başsağlığı mesajında, Özcan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Saygın kişiliği ve Allah vergisi yeteneğiyle örnek bir başarı sergileyen ve 7'den 70'e her yaştan seyircinin gönlünü fetheden Gazanfer Özcan, tiyatro ve sinemamıza yaptığı hizmetlerle milletimizin gönlünde her zaman yaşayacaktır. Gazanfer Özcan'a Allah'tan rahmet, ailesine, sanat dünyasına ve milletimize başsağlığı dilerim.''

SOYLU: GAZANFER ÖZCAN'IN VEFATI, BİZİ BÜYÜK ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDE BIRAKTI

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türk tiyatrosunda zarafetin simgesi haline gelen Gazanfer Özcan'ın vefatının, ''evimizin içinden birisini, ekranların babasını kaybetmenin büyük üzüntüsü içinde bıraktığını'' belirtti.

Soylu, Özcan'ın vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:
''Yalnızca Türk tiyatrosu değil, büyük Türk milleti gönüllerinde taht kuran büyük gönül ustasını, tiyatro sahnelerinin duayeni Gazanfer Özcan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindedir. Çocuk yaşlarından beri tiyatro sahnesini bir insanlık öğretisi olarak kabul eden, oynadığı her oyunun sanat ve toplum açısından katkısına inanan Gazanfer Özcan, 78 yıllık yaşamı boyunca sahneden, sanattan kopmadı.

Muhterem eşleriyle birlikte kurduğu tiyatroda yüzlerce oyunu tiyatroseverlerle buluşturan Gazanfer Özcan, aynı zamanda devlet sanatçısıydı. Türk tiyatrosunda zarafetin simgesi haline gelen Gazanfer Özcan'ın vefatı, bizi evimizin içinden birisini, ekranların babasını kaybetmenin büyük üzüntüsü içinde bıraktı. Merhum Gazanfer Özcan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.''

FENERBAHÇE KULÜBÜ, VEFAT EDEN TİYATRO SANATÇISI İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Fenerbahçe Kulübü, tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Tiyatro dünyasının duayen isimlerinden büyük usta Gazanfer Özcan'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Tanrı'dan rahmet, Özcan ailesine, sanat dünyasına ve Türk tiyatrosuna başsağlığı diliyoruz'' denildi.

(AJANSLAR)