kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Öğretmenler karda mahsur kaldı

Giriş Saati : 18.02.2009 11:11
Güncelleme : 18.02.2009 21:26
Yeni Haber
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Van'da, kar nedeniyle yolda mahsur kalan öğretmenleri köylüler kurtardı.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Ortanca Köyü İlköğretim Okulunda görevli 2'si kadın 5 öğretmen, okul çıkışında kent merkezine gelmek üzere özel otomobille yola çıktı. Öğretmenleri taşıyan araç, kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Gövelek köyü yakınlarında kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolda kara saplandı.

Araçlarını uzun süre kardan çıkarmaya çalışan öğretmenler, bunu başaramayınca durumu Merkez Jandarma Karakol Komutanlığına bildirdi. Jandarma da öğretmenlerin mahsur kaldığı bölgeye en yakın yerleşim birimi olan Gövelek köyü muhtarı Hüsnü Teyfiye'yi arayarak, öğretmenlere ulaşılmasını istedi.

Gövlek köyü muhtarı ve köylüler, yaya olarak 4 kilometre uzaklıktaki öğretmenlerin bulunduğu bölgeye gitti. Donmak üzere olan öğretmenlere 3 saat sonra ulaşan köylüler, öğretmenleri alarak, köye götürdü. Durumun İl Özel İdaresine bildirilmesi üzerine karla mücadele ekipleri yolu ulaşıma açarak, kara saplanan aracı kardan çıkardı. Donma tehlikesi geçiren öğretmenler, yol açıldıktan sonra kent merkezine hareket etti.

Köy muhtarı Hüsnü Teyfiye, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolda mahsur kalan öğretmenlere ulaştıklarında bazı öğretmenlerin donma tehlikesi geçirdiğini fark ederek, köye getirdiğini ve evinde misafir ettiğini söyledi.

(AA)