kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

Borusan'ın genç şefi: 2010'da Avrupa'da herkes bizi konuşacak!

Geçen hafta vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz'in 70'inci doğum günüydü. Temiz, 7 yıldır doğum günü gecesinde büyük konser veriyor. Bu yılki konseri krize kurban gitmekten son anda kurtulmuş. Temiz, sponsorların da desteğiyle Cemal Reşit Rey'de Ritm Atölyesi' ndeki her yaştan ve her meslek grubundan yaklaşık 90 öğrencisinden oluşan orkestrası ve dünyaca ünlü ritm ustalarınının da katılımıyla muhteşem bir konser verdi ama mutlu değildi. Kriz nedeniyle tüm dünyada müzik alanında pek çok iptalin yaşandığını, kendilerinin de yurtdışı konser programlarının pek çoğunun iptal edildiğini söyledi o gün.
Sanıyorum özellikle müzik alanındaki iptal konusu yurtdışıyla sınırlı. Türkiye'de ilginç bir şekilde krizli yıllarda insanlar müzikten, filmden vazgeçmiyor. Bunun hala böyle olduğunu dün bir araya geldiğimiz Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi'den de teyit ettim. Buluştuğumuz gün Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın yeni şefi Sascha Goetzel ile de tanıştık. Hamedi, orkestranın bilet satışlarının çok iyi gittiğini söyleyince insan haliyle şaşırıyor. Krizde Türk insanı kültür sanattan vazgeçmiyor desem size?!
Dünyanın gelecek vaat eden parlak şefleri arasında sayılan Sascha Goetzel, şimdiye kadar hiç alışık olmadıkları bir şekilde dünya müzik dünyasında satılamayan önemli konserlerin biletlerine, iptal edilen konserlere tanıklık ettiklerinden söz etti.
Konuşmasından anladım ki Goetzel Türkiye'de olmaktan, Borusan'ın şefliğine getirilmekten çok mutlu. Türk seyircisine ba İstanbul'un Avrupa'nın kültür başkenti olacağı 2010 için, 'Avrupa'nın her yerinde herkes bizim hakkımızda konuşacak' diyor. Orkestrayla kimyalarının tuttuğunu düşünüyor ve Türkiye'nin tıpkı futbolda olduğu gibi müzik dünyasında da adından söz ettiren ülkeler arasına gireceğine inanıyor.
Borusan Filarmoni, 25 Temmuz 2010'da Salzburg Müzik Festivali'nin açılış konserine hazırlanıyor. Salzburg ekibi geçtiğimiz günlerde şef Sascha Goetzel'in İstanbul'daki ilk konserini dinlemek üzere İstanbul'a gelmişler ve konseri ayakta alkışlamışlar. Goetzel, şimdi 18 ve 19 Şubat'ta yeni konserlerine hazırlanıyor. 31 Mart tarihinde ise Borusan, dünyanın önde gelen sopranolarından Leyla Gencer için özel bir kutlama gecesi düzenliyor. İşsizlik, kriz ve negatif gelişmelerle içinizin kıyıldığını biliyorum. Sanıyorum biraz müzik hepinize iyi gelecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın